Χιονιάς: Δείτε σε ποιες περιοχές θα χιονίσει – ΠΕΜΠΤΗ 3/1/19

Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Ισχύει από : ΠΕΜΠΤΗ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ έως ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Aπό νωρίς το πρωί, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στο Ιόνιο και τα παράκτια τμήματα. Πυκνές χιονοπτώσεις στην Ήπειρο, πάνω από τα 700m. Στα νοτιότερα τμήματα, άνω των 900-1100m με προοδευτικό κατέβασμα των υψομέτρων προς το μεσημέρι. Υποχώρηση των φαινομένων από αργά το μεσημέρι, με τα διαστήματα ηλιοφάνειας να κυριαρχούν, ενώ ο καιρός στο Ιόνιο θα καταστεί άστατος, με χιονομπόρες/χιονοχάλαζο στα ορεινότερα και βροχές στα παράκτια. Παγετός τις βραδυνές ώρες στα ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις, με βροχές/χιονόνερο στα παράκτια και χιονοπτώσεις σε περιοχές μακριά από τις ακτές στην κεντρική Μακεδονία. Στην ΘΡΑΚΗ, αρχικά οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται πάνω από τα 300m και προοδευτικά θα κατέβουν σε πεδινές περιοχές. Αξιόλογα ύψη χιονόστρωσης σε δυτική Μακεδονία, Χαλκιδική καθώς και στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας. Βελτίωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά με τα φαινόμενα να περιορίζονται στην Θράκη. ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ τις νυχτερινές ώρες.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Nεφώσεις με χιονόνερο το οποίο σύντομα θα γίνει χιονι και στα πεδινά τμήματα. Πυκνές χιονοπτώσεις μέχρι το  απόγευμα σε όλο το διαμέρισμα εκτός από τα παράκτια τμήματα. Ισχυρές βροχές στις Σποράδες.

ΣΤΕΡΕΑ: Νεφώσεις με βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά τμήματα μετά το μεσημέρι. Πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε πεδινά στο εσωτερικό του διαμερίσματος. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές-καταιγίδες. Χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές με βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ – ΝΟΤΙΟ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ: Άστατος καιρός με εναλαγές ηλιοφάνειας-αυξημένων νεφώσεων , οι οποίες θα δίνουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Ακολουθεί χάρτης ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΝ υψομέτρων στα οποία θα παρατηρείται ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ. Σημειώνεται πως τα υψόμετρα αρχικά θα είναι κατά 150-200m ανεβασμένα σε Θράκη, Στερεά και Πελοπόννησο, καθώς και Κρήτη,για να πέσουν γρήγορα στα αναγραφόμενα ύψη.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast