Χάρτης Έντονων Φαινομένων-Τρίτη 18/12

Σε συνέχεια των Δελτίων Ενημέρωσης μας, πάμε να δούμε τις περιοχές στις οποίες αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής και γενικά το επίκεντρο της κακοκαιρίας. Όπως συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες, τα εντονότερα φαινόμενα, θα τα έχουν τα ανατολικά ηπειρωτικά, από το ύψος των Σποράδων, στην Εύβοια, τα ανατολικά της Αττικής, το κεντρικό αλλά και το νότιο Αιγαίο. Σε αυτές τις περιοχές, ενδεχομένως να πέσει το ύψος βροχής που αντιστοιχεί σχεδόν σε όλο τον Δεκέμβριο, σε λιγότερο από 18 ώρες! Καταιγίδες θα έχουμε στην Πελοπόννησο, το κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Στα υπόλοιπα τμήματα, τα φαινόμενα, θα έχουν μεν αξιόλογο κατά τόπους χαρακτήρα, αλλά δεν αναμένεται να έχουν εντάσεις οι οποίες να χρήζουν προσοχής. Τα λιγότερα φαινόμενα, θα εκδηλωθούν στην βόρεια χώρα, με έμφαση τα βορειότερα τμήματα κατά μήκος των συνόρων, όπως βλέπουμε και στον χάρτη.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 1 ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ: Ανατολικά ηπειρωτικά-κεντρικό και νότιο Αιγαίο, για ραγδαίες βροχοπτώσεις. Πιθανές τοπικές υπερχειλήσεις χειμάρρων, ορεινών/επαρχιακών διαβάσεων.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 1 ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ : Κεντρικό-νότιο Αιγαίο, κυρίως για εκδήλωση καταιγίδων με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα-πιθανά πλημμυρικά επεισόδια.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 1 ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ: Ολη την ορεινή ηπειρωτική χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της δυτικής Μακεδονίας, για πυκνές ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ μέσα στην Τρίτη.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast