Ας προστατέψουμε τις θάλασσές μας. Επιτρεπτά μεγέθη αλιευμάτων

 

 

Το καλοκαίρι, οι ψαρευτικές δραστηριότητες και γενικά η όρεξή μας να πάμε για ψάρεμα, αυξάνονται κατακόρυφα. Τι πρέπει να προσέξουμε όμως ώστε να..έχουμε και την επόμενη χρονιά ψάρια? Το μέγεθος…Μετράει σ αυτές τις περιπτώσεις! Το να αλιεύουμε ένα ψάρι μικρότερο από το λεγόμενο ‘ μινιμουμ επιτρεπτό μέγεθος’ συντελεί στην μείωση του πληθυσμού του συγκεκριμένου είδους. Αυτό, γιατί το ψάρι δεν έχει ακόμη προλάβει να αναπαραχθεί. Στο επισυναπτόμενο αρχειάκι, φαίνονται χαρακτηριστικά τα μεγέθη που μπορούμε να αλιεύσουμε άφοβα.

Οι ευθύνες μας όμως δεν σταματάνε εκεί. Την θάλασσα, την προστατεύουμε και ως καταναλωτές! Αποφεύγουμε να αγοράζουμε ψάρια μικρότερα των μεγεθών που επιτρέπεται, τα οποία διατίθενται σε πάγκους λαϊκής, σούπερ μάρκετ, ιχθυοπωλεία. Φυσικά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση που τα ψάρια προς πώληση είναι ιχθυοτροφείου ( κλουβίσια) και αυτό αναγράφεται στα σημεία πώλησης.    ( Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο  που γράφει  FishTips για εμφάνιση αρχείου)

FishTips

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast