Ανάλυση κυκλοφορίας: Από τον βόρειο Ατλαντικό στην Μεσόγειο!

Η ατμόσφαιρα, δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει, σχεδόν ποτέ. Μια εξίσου παρόμοια περίπτωση, είναι και αυτή που θα ξετυλιχτεί τα επόμενα 24ωρα, πάνω από την Ευρώπη! Ο λόγος, για μια διαταραχή, η οποία θα διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα σε λίγες μέρες, για να βρεθεί στην χώρα μας, αλλάζοντας τον καιρό. Στον παρακάτω χάρτη, έχω κυκλώσει την διαταραχή αυτή, η οποία στην ουσία είναι τα νότια κράσπεδα ενός οργανωμένου πολικού χαμηλού στην Ισλανδία, το οποίο με την σειρά του, είναι τμήμα του Κύριου Πολικού Στροβίλου, πάνω από την Γροιλανδία. Με την μπορντό γραμμή, έχω οριοθετήσει τον αντικυκλώνα, ο οποίος ήδη αναπτύσσεται στην δυτική Ευρώπη, και θα είναι η αιτία της αλλαγής αυτής. Εδώ, αρχίζει η δυσκολία στην πρόγνωση, και ο λόγος που και αυτή η αλλαγή θα έχει πολύ δύσκολη προγνωσιμότητα: Παρατηρούμε, οτι η ακριβής κίνηση της διαταραχής αυτής, εξαρτάται από έναν μικρό…λοβό που θα σχηματίσει ο αντικυκλώνας, μέσα στον Ωκεανό. Αυτός λοιπόν ο λοβός, θα αποκτήσει πραγματική υπόσταση στην ατμόσφαιρα, μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ. Η κίνησή του, θα ‘μαγκώσει’ σαν γρανάζι αυτή την διαταραχή ( μπλε κύκλος), και απο αυτή την στιγμή και μετά, θα ξεκινήσει το..ταξίδι της προς την ανατολική Ευρώπη, με τελική κατάληξη κάπου στην Μεσόγειο.

Εύκολα καταλαβαίνει λοιπόν κάποιος, πως η ακριβή τροχιά αυτής της διαταραχής και το ποιες περιοχές θα επηρεάσει, είναι μάλλον αδύνατον να ειπωθούν από τώρα, καθώς μιλάμε για ένα υποθετικό ταξίδι πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων, κατά την διάρκεια του οποίου, πολλά αλλάζουν ( σχήμα-θέση αντικυκλώνα, βάθος διαταραχής κτλ ).  Φυσικά, όσο πλησιάζουμε προς την αναμενόμενη ημερομηνία ( Δευτέρα-Τρίτη ), τα δεδομένα θα γίνονται συμπαγή καθώς και η ίδια η διαταραχή θα μπαίνει σε ευρωπαϊκό έδαφος , οπότε θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

 

 

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast