Αλλαγή της κυκλοφορίας-πτώση της θερμοκρασίας.

Η κυκλοφορία, -δείχνει να αλλάζει σε καθαρά χειμερινή, καθώς θα μπαίνουμε στην νέα εβδομάδα. Στον παρακάτω χάρτη, παρατηρούμε την έντονα μεσημβρινή ροή του Polar Vortex, του πολικού δηλαδή αεροχειμάρου, στον οποίο οφείλουμε και τον Χειμώνα στην Ευρώπη. Αυτός ο αεροχείμαρος, καθορίζει και την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, και κατ επέκταση διαμορφώνει τις καιρικές συνθήκες σε αυτήν. Στην παρούσα φάση λοιπόν, διακρίνουμε την έντονη συστροφή του – καθώς ένας ισχυρός αντικυκλώνας αναπτύσσεται στην κεντρική -βόρεια Ευρώπη- και την κίνησή του νότια, προς την χώρα μας.
Το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, θα είναι να διοχετευθούν ψυχρές αέριες μάζες στα Βαλκάνια, με προοπτική να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη μετακίνηση ψύχους, όσο ο αεροχείμαρος, παραμένει σε αυτή την θέση. Η πτώση της θερμοκρασίας λοιπόν, προς τα μέσα της νέας εβδομάδας, φαίνεται σίγουρη, μένει να δούμε το κατά πόσο έντονη θα είναι η όχι. Η υφή της ψυχρής εισβολής, δεν επιτρέπει τον σχηματισμό οργανωμένου βαρομετρικού χαμηλού, έτσι τα όποια φαινόμενα προκύψουν, θα είναι κυρίως στα ανατολικά της Πίνδου, με έμφαση στο Αιγαίο. Πολύ πιθανόν, να δούμε να σημειώνονται αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης(!)
Φυσικά, για την όλη αυτή εξέλιξη, θα υπάρχει άμεση ενημέρωση, μέσα από τα δεδομένα τα οποία αναλύουμε καθημερινά.
Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast