Πέρασμα καταιγίδων το Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ-ΧΑΡΤΗΣ

Τα νότια κράσπεδα μιας καλά οργανωμένης διαταραχής, η οποία θα δώσει κακοκαιρία στα Βαλκάνια, θα ‘σαρώσει’ αύριο πρόσκαιρα την κεντρική και κυρίως την βόρεια χώρα. Αυτό μεταφράζεται, σε απογευματινού  τύπου καταιγίδες, σε πολλές περιοχές. Καταιγίδες, οι οποίες θα χρειαστεί να δωθεί βαρύτητα, καθώς κατά τόπους, θα έχουν έντονο χαρακτήρα, στις περιοχές που τονίζονται στον χάρτη. Αναλυτικότερα:

  • Περιοχές εντός του κόκκινου:  Σε αυτές τις περιοχές (Πίνδος δυτική Θεσσαλία-δυτική Μακεδονία καθώς και το εσωτερικό της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας) , αργά το μεσημέρι και κυρίως τις απογευματινές ώρες, οι συννεφιές θα πυκνώσουν. Κύτταρα καταιγίδων θα αναπτυχθούν στους ορεινούς όγκους των τμημάτων αυτών, τα οποία γρήγορα θα οργανωθούν, και  θα πλήξουν και πεδινές περιοχές. Λόγω των ισχυρών ανέμων στην ανώτερη ατμόσφαιρα, οι καταιγίδες, θα έχουν γρήγορη κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Προσοχή στα μπουρίνια που πιθανόν να ξεσπάσουν το απόγευμα, σε ακτές Θερμαϊκού και πιθανώς προς το βράδυ, Στρυμωνικού .
  • ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΝΑ (1):  Εκδίδεται για το σύνολο της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας  και το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας για Καταιγίδες πιθανώς συνοδευόμενες από ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ικανή να προκαλέσει προβλήματα, και ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. Ισχύει από τις πρώτες απογευματινές έως τις πρώτες βραδυνές ώρες.
  • Στις περιοχές που καλύπτονται με γαλάζιο χρώμα, θα είναι τα τμήματα που θα επηρεαστούν από τα ‘απόνερα’ των παραπάνω καταιγίδων, με την εκδήλωση σύντομων όμβρων-τοπικών βροχών, τις απογευματινές-πρώτες βραδυνές ώρες του Μ.Σαββάτου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές συννεφιές, οι οποίες θα πυκνώσουν. Προς τις ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, θα πρέπει καταιγίδες από την δυτική Μακεδονία, να κινηθούν προς την πόλη εξασθενούμενες, και να δώσουν ΄ενα πέρασμα μπόρας ή και καταιγίδας, με έμφαση τα δυτικότερα του νομού. Δεν αποκλείεται, να έχει τον χαρακτήρα μπουρινιού (ξαφνική ενίσχυση του ανέμου). Το πέρασμα αυτό,χρονικά τοποθετείται νωρίς το βράδυ. Η ανάσταση, με τα δεδομένα ώς έχουν, θα γίνει με καλό καιρό και μικρή πιθανότητα όμβρων, μόνο στα ανατολικά του νομού.

Προς την ΝΥΧΤΑ, τα φαινόμενα, εξασθενημένα, θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, όπου εδώ ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα στην ώρα της Ανάστασης από μπόρες.

Ο καιρός θα καθαρίσει παντού προς τα ξημερώματα.

 

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast