Ο καιρός του Πάσχα

Με πολύ καλό καιρό και καθαρά ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα κυλήσουν οι ημέρες του φετινού Πάσχα. Δε θα λείψουν όμως και κάποιες τοπικές μπόρες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα του Μ. Σαββάτου.

Αναλυτικά :

 

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει και θα τελειώσει το Μ.Σάββατο στο σύνολο της χώρας. Όμως, κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές έως και πρώτες βραδινές ώρες, συνθήκες περιορισμένης αστάθειας θα κάνουν την εμφάνιση τους κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στο εσωτερικό της Μακεδονίας και της Θράκης. Έτσι, στις περιοχές που καλύπτονται με μπλε, θα πρέπει να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες με έμφαση στα ορεινά τμήματα.

 

ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η Ανάσταση θα πραγματοποιηθεί με πολύ καλές καιρικές συνθήκες χωρίς προβλήματα στο σύνολο της χώρας. Εξαίρεση αποτελούν περιοχές κυρίως κατά μήκος των συνόρων της Μακεδονίας και της Θράκης. Σε αυτά τα τμήματα υπολείμματα της αστάθειας του μεσημεριού θα συνεχίσει να δίνει κάποιες πρόσκαιρες τοπικές μπόρες ή όμβρους. Γενικά φαινόμενα μικρής διάρκειας και έκτασης.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Η Κυριακή του Πάσχα θα κυλίσει σε όλη τη χώρα με σχεδόν καλοκαιρινό καιρό. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί συνοδεύοντας και το ψήσιμο του οβελία, το οποίο θα γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Με αχνό χρωματισμό (γαλάζιο) καλύπτονται οι ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, της Πίνδου και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης σύντομων όμβρων τις μεσημεριανές ώρες.

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Πολύ καλές οι καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί σε όλα τα διαμερίσματα, τόσο σε ξηρά, όσο και σε θάλασσα. Η πιθανότητα σύντομων όμβρων υπάρχει μόνο για τα πολύ ορεινά τμήματα (στην ουσία τα βουνά) της Πίνδου και της Ροδόπης τις μεσημεριανές ώρες.

 

 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Μέγιστες τιμές θερμοκρασίας :

Σε απολύτως φυσιολογικές τιμές για την εποχή θερμοκρασίες θα κυμανθεί ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμαίνονται γύρω στους 24 με 25 βαθμούς στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Στα κεντρικά και βόρεια θα βρίσκονται γύρω στους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου. Ψυχρότερα τα πράγματα, όπως είναι φυσιολογικό στα παράκτια και κυρίως στα νησιωτικά τμήματα με τη θερμοκρασία να φτάνει το μεσημέρι τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας : 

Αρκετά ανεβασμένες θα είναι οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα. Αντίθετα στα ηπειρωτικά η ψύχρα έως και το κρύο θα είναι αισθητή. Στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα οι ελάχιστες θα πέφτουν γύρω στους 10 με 11 βαθμούς και έως και τους 8 βαθμούς στις ορεινές περιοχές. Στα παράκτια τμήματα οι ελάχιστες θερμοκρασίες δεν θα πέσουν κάτω από τους 16 με 17 βαθμούς και στα νοτιότερα τους 18 βαθμούς.

Δεν αναμένεται σημαντική απόκλιση των θερμοκρασιών καθ’όλη τη διάρκεια του 4μερου, γι’αυτό το λόγο εκδίδεται μόνο ένας χάρτης για τις θερμοκρασίες.

 

ΑΝΕΜΟΙ 

Οι άνεμοι σε όλο το παραπάνω διάστημα θα είναι γενικά ασθενείς, τόσο σε ξηρά όσο και σε θάλασσα, μην ξεπερνώντας τα 2 με 3 μποφόρ από διάφορες γενικά διευθύνσεις

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast