Μετεωρολογική Ανάλυση Δεδομένων

Λίγα λόγια αυστηρά μετεωρολογικού περιεχομένου, για τους προγνώστες και όσους παρακολουθούν τα τελευταία 24ωρα τα μοντέλα, στα πλαίσια του οτι η Γνώση, είναι για να μοιράζεται.
  • Η ακριβής Εκτίμηση κίνησης αυτού του ψύχους/αυλώνα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτυπωθεί γεωγραφικά ( κυρίως οσον αφορά την νότια απόληξη του αυλώνα, δηλαδη εμας). Η Αιτια, ειναι οτι εξαρτάται από έναν εκρηκτικά γρήγορα αναπτυσσόμενο αντικυκλώνα, τον λεγόμενο Scandinavian Block. Μέσα σε περίπου 96 ώρες, η Πίεση στην Σκανδιναβία, από τα 1010hpa, ανεβαίνει στα 1040 με 1050. Μιλάμε συνεπώς για ενα βαρομετρικό σύστημα που ακόμη ΔΕΝ υφίσταται στον πραγματικό χρόνο, είναι καθαρά digital. Aναμένω εκ νεου θεαματικές αλλαγες σε οτι βλεπετε μεχρι τωρα, μολις το Block αυτό σχηματιστεί σε real time.
  • Λόγω της διάσπασης του Polar V. σε τροποσφαιρικό επίπεδο, ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες, υπάρχουν buubles υπέρψυχρου αέρα, ξεκρέμαστες από τον main core του στροβίλου. Αυτές οι ‘ φούσκες’, » αιωρούνται» στην τροπόσφαιρα, και ο παραμικρός εμποδιστής, μπορεί να τις μεταφέρει σε πραγματικά ασυνήθιστα μικρά γεωγραφικά πλάτη. Ακριβως αυτό, φαίνεται να συμβαίνει στην γειτονιά μας, τις επόμενες ημέρες ( ήδη έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη).
  • Οι Σκανδιναβικοί εμποδιστές, ξεκινάνε ως αντικυκλώνες ψυχροί, δηλαδή ΔΕΝ συνοδεύονται από μεγάλα γεωδυναμικά, παρά το εντυπωσιακό της βαρομετρικής τους πίεσης. Σε αντιθεση με τον αζορικό, ( Azores High) οπου σαν θερμός αντικυκλώνας, αναπτύσει εξαιρετικά μεγάλα γεωδυναμικά στον πυρήνα του. Αυτο σημαινει, οτι στους Σκανδιναβικους, οι αυλώνες, έχουν την τάση να διασχίζουν το εσωτερικό του ( κυρίως τις πρώτες στοιβάδες του, περιμετρικά), και να κινούνται αρκετά δυτικότερα του αναμενομένου, κάτι που σίγουρα ευνοει πολυ περισσότερο τα ηπειρωτικά ( για έναν χιονιά) απ ότι τα ανατολικά και το Αιγαίο. Στον αζορικο αντιθετα, τα υψηλα γεωδυναμικα, δεν επιτρεπουν στους αυλώνες να εισέλθουν στο εσωτερικό τους, ουτε καν στις πρώτες στοιβάδες.
  • Στην προκειμένη όμως περίπτωση, το γεγονός του οτι εχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά ισχυρό κύμα ψύχους ( θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την θρυλική Αριαδνη), ενδεχομένως να προκύψουν χιονοπτώσεις από γενικά ‘ ασυνήθιστες’ διατάξεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, μιας και πρακτικά, οτι πέφτει θα ειναι χιονι, εαν βεβαια επαληθευτουν ολα τα παραπάνω.
Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast