Έρχονται χιόνια- Στα λευκά ακόμη και η Αττική

Δεδομένο πλέον θα πρέπει να θεωρείται, το γεγονός μιας σημαντικής έως και ακραίας- έντασης ψυχρής εισβολής, σε 48 ώρες από σήμερα, Τρίτη, στην χώρα μας. Το κρύο μπαίνει από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βόρεια , με την μορφή δυνατού βαρδάρη. Μέσα στην Παρασκευή, τσουχτερό θα είναι πλέον το κρύο σε όλη την βόρεια χώρα, και προοδευτικά θα κατεβαίνει νοτιότερα. Παρότι οι ζώνες όπου θα σχηματιστούν οι γνωστές συγκλήσεις είναι ακόμη δύσκολο να καθοριστούν, εντούτοις, σας βγάζω μια ‘σούμα’ των μοντέλων βάση των ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ δεδομένων, για το ποιες περιοχές, θα δεχθούν χιονοπτώσεις από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή. Νέα κύματα χιονιού, στα ανατολικά όμως ηπειρωτικά, περιμένουμε από βδομάδα, η οποια όλα δείχνουν πως θα είναι η ψυχρότερη του έτους μέχρι στιγμής!

Στην ΑΤΤΙΚΗ, ο χιονιάς θα πρέπει να ξεκινήσει την Κυριακή, ενώ όλη η νέα εβδομάδα, κρύβει δυνατές χιονοεκπλήξεις για τον νομό αλλά ακόμη και την πόλη των Αθηνών! Γεγονός είναι πως αυτή την φορά, η Αθήνα βρίσκεται ποιο κοντα από ποτέ, σε ένα ραντεβού με μια χιονόπτωση ακόμη και ιστορικής εμβέλειας (…). Θα δουμε ομως και τα επόμενα 24ωρα, πως θα κυλήσει αυτό το ενδεχόμενο.

Η Θεσσαλονίκη, με τα δεδομένα ως έχουν, φαίνεται να έχει ευκαιρία να δει καποιες παροδικές χιονοπτώσεις, το Σάββατο απόγευμα-Κυριακή μεσημέρι. Εδώ το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι το πραγματικά δριμύ ψύχος, το οποίο ενδεχομένως να θυμίσει ημέρες Αριάδνης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Η Στερεά, τμήματα της Θεσσαλίας η Ευβοια και η Κρήτη, αλλά και η Πελοπόννησος, φαίνεται πως θα βρεθούν στο επίκεντρο των ισχυρών χιονοπτώσεων το επόμενο 8ήμερο 10ήμερο, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα της ΤΡΙΤΗΣ. Το παρόν δεν αποτελεί πρόγνωση, αλλά μια πρώτη προσέγγιση της πιθανής εξέλιξης.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast