Διαδοχικά βροχοσυστήματα την νέα εβδομάδα

Μια αρκετά βροχερή εβδομάδα ξεκινάει για την δυτική Ελλάδα, η οποία δέχθηκε έτσι κι αλλιώς πολλές βροχές, τις προηγούμενες εβδομάδες. Διαδοχικά μέτωπα, απολήξεις των βαρομετρικών συστημάτων της κεντρικής Ευρώπης, θα κινούνται από δυτικά προς ανατολικά. Στην ουσία θα έχουμε να κάνουμε με μια ‘ οικογένεια’ μετώπων, τα οποία θα έρχονται το ένα μετά το άλλο, απο Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη.

Τα χαρακτηριστικά τους, θα είναι πανομοιότυπα. Θα μας έρχονται από Ιταλία, και θα αφήνουν τον κύριο όγκο βροχής, στα δυτικά της Πίνδου, με την Ηπειρο, να γίνεται ξανά ο πρωταγωνιστής στα ύψη βροχής. Τα μέτωπα αυτά, καθώς θα κινούνται ανατολικά της Πίνδου, θα χάνουν μεγάλο μέρος της υγρασίας τους, έτσι οι βροχές στα ανατολικά τμήματα της Πίνδου ( Θεσσαλία Μακεδονία Στερεά, Αιγαίο) θα είναι πολύ τοπικού χαρακτήρα, σύντομης διάρκειας, ενώ σε πολλές περιοχές δεν θα βρέξει καθόλου. Η θερμοκρασία τέλος, παραμένει σε ανοιξιάτικα επίπεδα, μέχρι και την Πέμπτη.

Ενίσχυση των νοτιάδων θα έχουμε την ΔΕΥΤΕΡΑ, οπου στο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ, ιδιαίτερα στο Θρακικό και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ηπειρος βροχη

Μεγάλα ύψη βροχής, περιμένουμε από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη στην δυτική Ελλάδα, με έμφαση την Ήπειρο.

 

 

Τόσο σε ΑΤΤΙΚΗ όσο και σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, η εβδομάδα θα κυλήσει με ήπιες θερμοκρασίες και γενικά καλό καιρό, με την πιθανότητα βροχής, να εντοπίζεται την Δευτέρα και την Πέμπτη και στις δυο πόλεις. Εαν αυτό συμβεί, τα φαινόμενα θα έχουν σύντομη διάρκεια.

 

Modele GFS - Carte prévisions

Αθροιστικό ύψος βροχής για την νέα εβδομάδα. Παρατηρούμε το οτι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα τα δεχθεί η δυτική Ελλάδα, με έμφαση την Ήπειρο. Κάποιες βροχές θα πέσουν και σε Θράκη, ανατολική Μακεδονία και ανατολικό Αιγαίο.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast