Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση Αυγούστου-Τάση καιρού

Δεν έχουμε επί της ουσίας καμία ουσιαστική αλλαγή στις βαρομετρικές διατάξεις που κυριάρχησαν και μέσα στον Ιούλη, έναν μήνα που άφησε μεγάλες πληγές στην χώρα μας αλλά και ιστορικής εμβέλειας καύσωνες, κάτι που είδε με εξαιρετική ευστοχία η μακροπρόθεσμη του Ιούλη. Οι γενικά χαμηλές πιέσεις θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην βόρεια Ευρώπη, στην οποία το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε και τελείωσε τον Ιούνη! Έκτοτε, οι θερμοκρασίες βρίσκονται σχεδόν σταθερά κοντά ή και κάτω από τους 20 βαθμούς, κρύο τα βράδια και πολλές βροχές. Χαμηλές πιέσεις στον βορρά, σημαίνει ζέστες στον νότο. Έτσι λοιπόν, η Μεσόγειος αλλά και η χώρα μας ( αν και σε εμάς θα έχει σαφή διαλείμματα λόγω των Μελτεμιών που θα αρχίσουν να παίρνουν το πάνω χέρι σταδιακά) θα βρεθεί και πάλι σε μια ροή θερμών αερίων μαζών από την Αφρική. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να ζούμε καταστάσεις του Ιούλη, αυτή την φορά δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια δυναμική. Η ζέστη όμως θα είναι γεγονός. Φτωχός και σε απόδοση βροχών θα είναι ο Αύγουστος, κάτι βέβαια απόλυτα φυσιολογικό, μιας και ο μήνας που μόλις ξεκίνησε, κλιματικά είναι ο ξηρότερος μήνας του έτους για την χώρα μας. Στα βόρεια πάντως, θα πρέπει να έχουμε και κάποια περάσματα μπουρινιών, κάπως περισσότερα σε σχέση με τον Ιούλη. Η ανακούφιση που θα φέρνουν θα είναι όμως πρόσκαιρη καθώς η ζέστη θα επανέρχεται γρήγορα.
Η κύρια απειλή, θα συνεχίσει να είναι οι δασικές πυρκαγιές. Μάλιστα σε σχέση με τον Ιούλη, θα είναι ακόμη εντονότερη, καθώς εκτός από την ζέστη, αυτή την φορά θα έχουμε και την παρουσία των βοριάδων.
Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast