Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση Σεπτέμβρη

Εξαιρώντας το πρώτο πενθήμερο του μήνα, το οποίο θα μας δώσει αρκετές βροχές κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά, Ο υπόλοιπος Σεπτέμβρης, δεν αναμένεται να μας απασχολήσει με κάτι σημαντικό. Ο λόγος, οι υψηλές πιέσεις που θα κυριαρχήσουν σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, και θα μπλοκάρουν την ροή των διαταραχών, εκτοπίζοντάς τες σε πολύ βορειότερες τροχιές, αλλά και στην δυτική Μεσόγειο. Φαίνεται πως ο πυρήνας του αντικυκλώνα αυτού, θα εδράζεται για μεγάλα διαστήματα πάνω από την ανατολική Ευρώπη, προέκταση του οποίου θα πιάνει και την χώρα μας. Ο αντικυκλώνας αυτός, θα διατηρήσει την ροή του μελτεμιού στο Αιγαίο κατά περιόδους, μέχρι και το τέλος του μήνα. Η εντονότερη καιρική δραστηριότητα, φαίνεται να εντοπίζεται για κάποιες περιόδους, στην κεντρική και δυτική Μεσόγειο, όπου εδώ ενδεχομένως να προκύψει και σημαντική κακοκαιρία μέσα στον μήνα.

Πολύ καλή θα είναι και η θερμοκρασιακή πορεία του μήνα, για όσους έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους  μέσα στον Σεπτέμβρη. Μετά την πρόσκαιρη πτώση των πρώτων ημερών, η θερμοκρασία φαίνεται πως θα ξαναπάρει τον ανήφορο, για να φτάσει ή και να ξεπεράσει και τους 30 βαθμούς. Σε αυτό θα βοηθήσει και η κυριαρχία ηλιοφάνειας, που θα έχουμε για το σύνολο του μήνα.

Συνοψίζοντας λοιπόν, υετικά ο μήνας θα ‘εκδηλωθεί’ στο πρώτο μισό του και κυρίως στις πρώτες ημέρες του, κατώπιν οι ηλιόλουστες, μάλλον καλοκαιρινές ημέρες, επιστρέφουν μέχρι και τα τέλη του μήνα. Στο θέμα των ανέμων, κυρίαρχοι άνεμοι θα είναι οι βοριάδες στο Αιγαίο, μιας και η βαροβαθμίδα που προκαλεί το μελτέμι, θα συνεχίσει να υφίσταται τουλάχιστον μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του μήνα. Θερμοκρασιακά, θα πρέπει να βρεθούμε πάνω από τα κλιματικά επίπεδα, μιας και παρά την πρόσκαιρη πτώση των πρώτων ημερών, οι θερμές αέριες μάζες θα επιστρέψουν, χωρίς όμως ακρότητες.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast