‘Καυτές’ αέριες μάζες στην ανατολική Ευρώπη, το θερμότερο Φθινόπωρο όλων των εποχών

Πραγματικά ασυνήθιστο και μάλλον πρωτοφανές – σε διάρκεια- το φαινόμενο της ‘καυτής ανατολικής Ευρώπης’ στην οποία μάλιστα ο υδράργυρος, όχι μόνο θυμίζει προχωρημένη Άνοιξη, αλλά έχει ‘ξεγελάσει’ και πολλά φυτά, κάνοντάς τα να ανθίσουν στην καρδιά του Φθινοπώρου! Θερμοκρασίες που ξεπερνούν σε πολλές περιοχές και τους 20 βαθμούς, καθώς οι ζεστοί νοτιάδες, από την καρδιά της Σαχάρας, έχουν φτάσει ακόμη και μέχρι την Μόσχα, εκτοπίζοντας το ψύχος της Σιβηρίας.

Η αιτία που συμβαίνει αυτό, είναι ένας πολύ καλά οργανωμένος αυλώνας ο οποίος συνοδεύεται από μεγάλη βαρομετρική δραστηριότητα, στην δυτική Ευρώπη. Δραστηριότητα, η οποία τμηματικά, επηρέαζε και εμάς μέχρι σήμερα.

 

(εικονα: Το κλειστό κέντρο χαμηλών πιέσεων στον Ατλαντικό-Μ.Βρετανία, η αιτία που η ανατολική Ευρώπη βιώνει συνθήκες προχωρημένης άνοιξης)

Τι αναμένεται όμως να συμβεί από εδώ και στο εξής? Βαδίζοντας προς τον πρώτο μήνα του Χειμώνα, το ενδιαφέρον για τα πρώτα χιόνια στα ορεινά αυξάνεται. Τα νέα όμως, είναι κάθε άλλο παρά αισιόδοξα, καθώς τίποτε δεν δείχνει πως θα αλλάξει στον καιρό, με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται σταθερά, πολλούς βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Δυστυχώς λοιπόν, τα πρώτα χιόνια στα χιονοδρομικά μας, φαίνεται πως θα αργήσουν αρκετές εβδομάδες ακόμη.

 

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast