Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων-Έρχονται καταιγίδες

Αιφνίδια αλλαγή του καιρού, αναμένουμε από τις βραδυνές και έπειτα ώρες της ΤΕΤΑΡΤΗΣ και από τα δυτικά. Μέτωπο ισχυρών καταιγίδων, αποτέλεσμα μιας καλά οργανωμένης διαταραχής ανώτερης ατμόσφαιρας, κινείται από την Ιταλία προς την χώρα μας. Το μέτωπο αυτό, θα πρέπει να καταφτάσει στις ακτές της δυτικής χώρας, τα ξημερώματα της Πέμπτης και έπειτα, δίνοντας έντονα καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερα φαίνεται να επηρεάζεται η ΗΠΕΙΡΟΣ και τα ΕΠΤΑΝΗΣΑ, περιοχές για τις οποίες εκδίδεται το παρόν δελτίο στην πρώτη του φάση.

Η κύρια απειλή, θα είναι η πολύ μεγάλη συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων ( κεραυνοί) και τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το σύμπλεγμα αυτό, θα εξασθενεί όσο θα προχωράει προς την ενδόχωρα, μαζί του και τα έντονα καιρικά φαινόμενα αντίστοιχα, οπότε χαμηλώνει και το level απειλής.

Μεμονωμένες αναπτύξεις καταιγίδων, θα πρέπει να έχουμε και σε περιοχές του Θερμαϊκού κόλπου τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Αργότερα, προς τις μεσημεριανές ώρες, αναπτύξεις καταιγίδων θα έχουμε και στα ηπειρωτικά της Μακεδονίας και προοδευτικά της Θράκης, όσο το κύριο μέτωπο καταιγίδων, θα πλησιάζει από τα δυτικά.

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες, αποφύγετε να παρκάρετε ή να χρησημοποιείτε δρόμους σε περιοχές που γνωρίζετε πως έχουν ευκολία στο να μαζεύουν πολλά νερά σε μεγάλες βροχές. Αποφύγετε εξωτερικές δραστηριότητες στα δυτικά, ο κίνδυνος κεραυνικού πλήγματος είναι μεγάλος.

** Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε Επτάνησα και ακτές Ηπείρου καθώς εδώ, οι καταιγίδες για κάποιες ώρες, θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα και θα είναι ικανές να προκαλέσουν προβλήματα.

Ακολουθείτε πιστά τις συμβουλές της Πολιτικής Προστασίας της περιοχής σας.

  • Τύπος καταιγίδων: squalline με άξονα από τον νότο προς τον βορρά, το οποίο θα κινείται πολύ αργά ανατολικά.
  • Προμετωπικές καταιγίδες, θα αναπτύσσονται μπροστά από την squalline κατά την διάρκεια των μεσημεριανών ωρών στα ηπειρωτικά ορεινά.
  • Προσοχή στις πρωινές ομίχλες στα ηπειρωτικά, από Θράκη μέχρι και Στερεά.

 

UPDATE ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ θα γίνει την Πέμπτη.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast