Ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά-Επόμενες ώρες

Στην εικόνα, παρατηρούμε  τα καταιγιδοφόρα νέφη, με τους έντονους χρωματισμούς, προερχόμενα από το Ιόνιο. Πολύ μεγάλα ύψη βροχής, ήδη έχουν σημειωθεί σε Ιόνιο και Ήπειρο, ενώ δυνατές βροχές σημειώνονται και σε δυτική Μακεδονία καθώς και τμήματα της κεντρικής.

Το σύμπλεγμα αυτό που διακρίνετε στην εικόνα, κινείται αργά ανατολικά, και έτσι αύριο θα πρέπει να περάσει πάνω από την χώρα μας, δίνοντας έντονες καταιγίδες σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της ΑΤΤΙΚΗΣ. Εξίσου μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται και στην Θράκη, κυρίως τα δυτικότερα τμήματα, από καταιγίδες που θα έχουν κατά κύριο λόγο ορογραφικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει, πως οι προσκείμενες στο νοτιά ορεινές περιοχές, θα δεχθούν επίμονες και ισχυρές βροχοπτώσεις ( Ροδόπη), ικανές να προκαλέσουν υπερχυλίσεις χειμάρρων. Στην κεντρική Μακεδονία αλλά και την ανατολική, τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερης μορφής και δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα, τουλάχιστον όπως στις προαναφερθείσες περιοχές.

ΑΤΤΙΚΗ: Πέρασμα καταιγίδας μέσα στην ημέρα, η οποία ενδεχομένως να έχει και σημαντική ένταση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βροχερός ο καιρός κατά διαστήματα, με βροχές φθινοπωρινού τύπου.

Βελτίωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.

 

  • Στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων την Παρασκευή, θα βρεθεί η δυτική Θράκη , πρόσκαιρα το ανατολικό Αιγαίο, η Πελοπόννησος καθώς και τμήματα της Στερεάς.
  • Δεν αναμένεται να επηρεαστεί η Κρήτη, με εξαίρεση κάποιες ορογραφικές μπόρες στα ορεινά.

 

 

 

 

 

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast