Δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων ( Τρίτη 12/11)

Στα προηγούμενα άρθρα, αναφέρθηκε η πορεία του καιρού και το πως το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται αυτή την ώρα στην νότια Μεσόγειο, θα επηρεάσει την χώρα μας.

Η είσοδος του μετώπου, θα γίνει μέσα στην ΤΡΙΤΗ και από τα δυτικά. Συννεφιά σε όλη σχεδόν την χώρα, η οποία ήδη από το πρωί θα δίνει λίγες ασθενείς βροχές ή τοπικές μπόρες, σε Μακεδονία. Η καιρική δραστηριότητα την ΤΡΙΤΗ, θα εντοπίζεται στην δυτική Ελλάδα. Το ψυχρό μέτωπο, θα αρχίσει να σχηματίζεται στα ανοιχτά του Ιονίου μέσα στις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης,  και θα κινηθεί προς τα δυτικά της χώρας μας. Έτσι, ο καιρός θα καταστεί βροχερός σε αυτά τα τμήματα, με τα εντονότερα φαινόμενα ( καταιγίδες) να εστιάζονται στα παράκτια και θαλάσσια τμήματα.

Παρά τα όσα λέγονται, θεωρώ πως η κύρια προσοχή στα δυτικά, δεν θα πρέπει να εστιάζεται τόσο στις βροχές , όσο στους θυελλώδεις νοτιάδες που θα φυσήξουν στα παράκτια και κυρίως τα Επτάνησα, μέσα στην ημέρα. Έντασεις νοτιάδων που θα ξεπεράσουν και τα 8 με 9 μποφόρ πρόσκαιρα και κατά τόπους. Σε αυτό το στοιχείο λοιπόν, πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά σε περιοχές όπου οι ΝΝΑ άνεμοι δρουν ως καταβάτες.

Αυτή η συνιστώσα του ανέμου όμως, δεν δίνει – σε γενικές γραμμές- ακραίες βροχοπτώσεις και γενικά ακραία γεγονότα βροχής στα δυτικά. Έτσι, η όποια ‘ επικινδυνότητα’ στο θέμα βροχής, θα εστιάζεται μόνο στο ολιγόωρο πέρασμα του μετώπου, όπου εκεί θα έχουμε κάποιες ραγδαιότητες.

Το ψυχρό μέτωπο, θα κινείται αργά ανατολικά, και θα πρέπει να αρχίσει να επηρεάζει και την υπόλοιπη χώρα, σταδιακά μέσα στην ημέρα και κυρίως στο δεύτερο μισό της. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την δυτική χώρα, στα ανατολικά της Πίνδου, οι ΝΑ άνεμοι έχουν δώσει ακραίες βροχοπτώσεις, κάτι που θα πρέπει να ληφθέι υπόψην, ιδιαίτερα την Τετάρτη.  Οι δείκτες αστάθειας τέλος, φαίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικοί σε νότια και ανατολική Πελοπόννησο, Αττική καθώς και ολόκληρο το ΑΙΓΑΙΟ, έτσι σε αυτές τις περιοχές, θεωρώ πως θα προκύψουν τα εντονότερα φαινόμενα και οι οργανωμένες καταιγίδες. Καταιγίδες οι οποίες θα κινούνται από νότια προς βόρεια, κατά μήκος του νοητού άξονα του ψυχρού μετώπου, το οποίο αργά θα διασχίζει την χώρα μας.

Ενημέρωση για την ΤΕΤΑΡΤΗ θα υπάρξει σε αμέσως επόμενο δελτίο.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast