Νέο κύμα βροχών την νέα εβδομάδα, μεγάλα ύψη βροχής κατά τόπους

Η τρίτη και τελευταία διαταραχή, μιας σειράς διαδοχικών βαρομετρικών υφέσεων που έδωσαν πολλά νερά στα δυτικά της χώρας μας, θα μας απασχολήσει την εβδομάδα που μας έρχεται. Η διαφορά με τις δύο προηγούμενες, είναι οτι η αναμενόμενη, θα είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό επιφανείας, με κέντρο την Ιταλία . Στην παρακάτω εικόνα, βλέπουμε και το πως διαβάζουν τα μοντέλα, το βαρομετρικό αυτό, με τα σαφώς καθορισμένα μέτωπα κακοκαιριών γύρω από τον εαυτό του. Παρατηρείστε το πως το ψυχρό του μέτωπο ( μπλε γραμμή) θα πλησιάσει και θα περάσει πάνω από την χώρα μας την ΤΕΤΑΡΤΗ, αλλάζοντας ξανά τον καιρό με βροχές και καταιγίδες.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, το προβλεπόμενο ψυχρό μέτωπο, φαίνεται να έχει μια πολύ συμπαγή δομή και να καταφέρνει να υπερπηδά το εμπόδιο της Πίνδου. Έτσι, οι βροχές από τα δυτικά, θα απασχολήσουν όλη σχεδόν την χώρα την ΤΕΤΑΡΤΗ.

Παρά τα όσα λέγονται πάντως, το μέτωπο αυτό, δεν θα φέρει καιρικά φαινόμενα τέτοια ώστε να προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα. Οι ΑΝΑ άνεμοι, θα δώσουν μεγάλα ύψη νερού σε ανατολική ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, δυτικά τμήματα της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και πρόσκαιρα στην ΣΤΕΡΕΑ και την δυτική χώρα. Για την δυτική χώρα συγκεκριμένα, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των μοντέλων, θεωρώ πως οι ΝΑ άνεμοι και η σχετικά περιορισμένη αστάθεια, θα αποτρέψουν την εκδήλωση καιρικών φαινομένων τέτοιων ώστε να προκαλέσουν προβλήματα τουλάχιστον σε μεγάλη κλίμακα.

Για την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, μουντάδα την ΤΡΙΤΗ, βροχές παροδικού χαρακτήρα την ΤΕΤΑΡΤΗ.

Στην ΑΤΤΙΚΗ, η ΤΕΤΑΡΤΗ θα ειναι μια κλασικη βροχερή φθινοπωρινή μέρα.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ βελτίωση του καιρού από την ΠΕΜΠΤΗ, καθώς ακόμη ένας αντικυκλώνας αναμένεται να αναπτυχθεί και να εγκατασταθεί στα Βαλκάνια, χαρίζοντας ένα διάστημα αρκετών ημερών με βελτιωμένο και ζεστό καιρό.

 

Surface pressure - Forecast chart

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast