Ξεκίνησαν οι βροχές στα δυτικά-όλη η εξέλιξη

 

Οι πρώτες ζώνες βροχών, κατάφεραν μετά από πολλές εβδομάδες, να εισβάλλουν στον ελληνικό χώρο, μιας και ο εμμονικός αντικυκλώνας, κινήθηκε ελαφρώς βορειότερα, επιτρέποντας στα υετοφόρα νέφη να μας πλησιάσουν. Σε πρώτη φάση, αξιόλογες βροχές έχουμε και θα έχουμε σήμερα Δευτέρα σε όλα τα δυτικά, αλλά και λίγες τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά, πρόσκαιρα θα περπατήσουν ανατολικότερα, με έμφαση στην νότια χώρα και περιοχές του Αιγαίου, όπου και εδώ προς την νύχτα, θα έχουμε βροχές. Τα φαινόμενα πάντως θα είναι ‘ωφέλιμα’ χωρίς ακρότητες και επικίνδυνες καταστάσεις. Δεν φαίνεται να επηρεάζεται η βόρεια χώρα και κυρίως η Μακεδονία, μέχρι και την Τρίτη. Ασθενείς βροχές πάντως ίσως πέσουν κατά τόπους, αλλά σε καμία περίπτωση αξιόλογα φαινόμενα. Η θερμοκρασία σε πτώση από την Τετάρτη και από τα βόρεια. Σε γενικές γραμμές, αυτό το μοτίβο θα κυριαρχεί όλη την εβδομάδα, δηλαδή διαδοχικά περάσματα βροχών από τα δυτικά προς τα ανατολικά, βελτίωση και ξανά πέρασμα.

Στην παρακάτω εικόνα, βλέπουμε τις περιοχές που θα δεχθούν βροχοπτώσεις, κατά τόπους αξιόλογες, μέχρι και την Τρίτη το βράδυ. Βροχή και στην Αθήνα προς το βράδυ σήμερα. Όπως ανέφερα, δεν φαίνεται να επηρεάζεται η Μακεδονία από αξιόλογα φαινόμενα μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης.

 

 

 

Modele GFS - Carte prévisions

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast