Βελτιωμένος καιρός -20άρια μέγιστες

Αντιληπτή σήμερα και στην νότια χώρα, η υποχώρηση του κρύου και του άσχημου καιρού. Στα βόρεια ο καιρός είναι ήδη από την Τρίτη ανοιξιάτικος. Καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι του τριημέρου, φαίνεται πως ο καιρός θα συμβαδίζει πλήρως με την ημερομηνία. Η λιακάδα θα κυριαρχεί σε όλη την χώρα, λιακάδα η οποία θα ανεβάσει τα μεσημέρια την θερμοκρασία ακόμη και στους 20-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Τονίζω τα ηπειρωτικά, καθώς στα παράκτια, στα νησιά, και γενικά σε περιοχές οι οποίες κλιματικά έχουν κοντά τους το υγρό στοιχείο, η θερμοκρασία θα είναι κατά 4-5 βαθμούς χαμηλότερη, καθώς τα νερά είναι ακόμη κρύα, και αργούν χαρακτηριστικά να ανταποκριθούν στην θέρμανση, σε αντίθεση με την ξηρά, της οποίας η απόκριση είναι άμεση. Έτσι, γενικά τα μεσημέρια από εδώ και στο εξής, θα ισχύει το κλασικό, όσο πιο μακριά από την θάλασσα, τόσο υψηλότερες οι θερμοκρασίες. Το άλλο εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό, θα είναι και ο τερματισμός των επίμονων βοριάδων στο Αιγαίο. Μετά από πολλές εβδομάδες, φαίνεται πως οι θάλασσες θα επιστρέψουν σε γαλήνια κατάσταση, καθώς από σήμερα Πέμπτη και για το επόμενο πενθήμερο, δεν φαίνεται καμία σημαντική ενίσχυση των ανέμων, γενικά ασθενείς. Μόνο στο Ιόνιο την Κυριακή θα το γυρίσει σε νοτιά γύρω στα 5 μποφόρ.

Οπότε, όσοι έχετε κανονίσει απόδραση, η γενικά έχετε προγραμματισμένες υπαίθριες εργασίες/δραστηριότητες το τριήμερο, να γνωρίζετε οτι ο καιρός θα είναι σύμμαχός σας!

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast