Βεγορίτιδα SOS: Αφανισμός της πανίδας και χλωρίδας λόγω αλόγιστης καύσης καλαμιών

Δεν έχει τέλος η καταστροφή των καλαμιώνων στη λίμνη Βεγορίτιδα, ενός εξαιρετικά σημαντικού υγροτόπου της δυτικής Μακεδονίας, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει περιέλθει στη δίνη της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Η δράση των εμπρηστών των καλαμιώνων είναι πολυετής και, όπως αποδεικνύεται με την πάροδο των ετών, παραμένει ατιμώρητη, καταστρέφοντας την ορνιθοπανίδα και το οικοσύστημα του υγροτόπου.

Πριν από λίγες ημέρες, οι ασυνείδητοι εμπρηστές έβαλαν εκ νέου φωτιές σε καλαμιώνες στην περιοχή της Άρνισσας, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεσή τους.

«Προφανώς η μη σύλληψη κανενός δράστη τόσα χρόνια οδηγεί το σύνολο των σκεπτόμενων πολιτών στο συμπέρασμα πως κάτι δεν πάει καλά. Η οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος μόνο το μέλλον των παιδιών μας και των παιδιών των παιδιών μας μπορεί να καταστρέψει», αναφέρουν στη Greenagenda.gr τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας της Βεγορίτιδα

Παρά τις χρόνιες προσπάθειες, το διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα των παράνομων καύσεων στην περιοχή δεν λέει να σταματήσει.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και ο πρόεδρος της Κοινότητας Άρνισσας του δήμου Έδεσσας, Νίκος Παπαγιαννίδης. «Οι ασυνείδητοι έβαλαν ξανά φωτιές στη λίμνη Βεγορίτιδα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, τον δήμαρχο Έδεσσας και τους βουλευτές της Πέλλας.

Σοκάρουν οι εναέριες εικόνες των καλαμιώνων, όπου φαίνεται η κατεστραμένη έκτασή τους.

 

Πηγή: greenagenda.gr

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast