ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ METEOLOGY ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΛΧΙΚΟΥ & ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ

Οι εξελίξεις τρέχουν και οι συνεργασίες αποδέχονται η μια την άλλη.
Συνεργασίες σημαντικές που μας τιμούν ιδιαίτερα και μας δίνουν άλλη τόση ώθηση για δουλειά και έργα.
Μια εξίσου σημαντική συνεργασία, ξεκινήσαμε σήμερα με το Αεροδρόμιο Κολχικού,(Αεροπορικό Πεδίο Κολχικού Θεσσαλονίκης), τοποθετώντας μετεωρολογικό σταθμό και καιρική εξωτερική κάμερα, έχοντας έτσι πλήρη καιρικά στοιχεία.
Καιρικά στοιχεία χρήσιμα για την αεροπλοΐα , αλλά και για όλους μας.


Να ευχαριστήσουμε θερμά τους υπεύθυνους της αερολέσχης για την όμορφη υποδοχή και την πραγματικά άψογη συνεργασία μας,
για την όλη εγκατάσταση και οργάνωση της τοποθέτησης.

Η Meteology είναι για ακόμα μια φορά δίπλα σε όλους για να προσφέρει!!
Πρόσβαση στον σταθμό -κάμερα , στους παρακάτω συνδέσμους.
https://www.meteology.gr/kolchiko/

https://www.meteology.gr/weathercams/kamera-kolchikoy/

 

Συνοπτική παρουσίαση

Η Αερολέσχη Θεσσαλονίκης (ΑΛΘ), είναι μια μεγάλη συντροφιά ανθρώπων που τους έφερε κοντά η αγάπη τους για την πτήση και το αεροπλάνο.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Το 1930, μόλις 27 χρόνια μετά την πρώτη πτήση των αδελφών Wright, ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Αεραθλητικό Σωματείο στην Ελλάδα, με την επωνυμία «Ένωση Φίλων Αέρος». Τέσσερα χρόνια μετά, για να εναρμονισθεί με το διεθνή τίτλο «Aeroclub», μετονομάζεται σε «ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ». Στα πρώτα χρόνια αναπτύσσονται τα τμήματα αερομοντελισμού και ανεμοπορίας, ενώ, στο τέλος της δεκαετίας του 1960, αποκτώνται τα πρώτα αεροπλάνα και ξεκινούν οι πτητικές δραστηριότητες σε όλη τους την έκταση.

Η Σχολή Εκπαίδευσης Χειριστών Ιδιωτικών Αεροπλάνων της ΑΛΘ, που είναι και η πρώτη πολιτική σχολή εκπαίδευσης πιλότων στην Ελλάδα με αριθμό έγκρισης της Υ.Π.Α. GR-RF-001, αρχίζει τη λειτουργία της το 1970 και, μέχρι σήμερα, έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς από αυτήν εκατοντάδες χειριστές αεροπλάνων, πολλοί από τους οποίους είναι ακόμα ενεργοί χειριστές και εργάζονται σε μερικές από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες.

Το 1988 ιδρύεται το τμήμα Αλεξιπτωτισμού και το 1993 δημιουργείται το τμήμα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς. Από τον Οκτώβριο του 1997, τα μέλη της ΕΝΑΘ αποτελούν το νέο Τμήμα Αιωροπτερισμού της ΑΛΘ, ενώ, το Τμήμα Αλεξιπτωτισμού, έχει πια αυτονομηθεί και λειτουργεί σε ξεχωριστές εγκαταστάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αλεξιπτωτισμό πατήστε εδώ!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Σήμερα, η ΑΛΘ αριθμεί πάνω από 250 ενεργά μέλη. Όπως αναφέρεται και στο Καταστατικό της, είναι Αεραθλητικό Σωματείο μη Κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την ανάπτυξη και τη διάδοση του αεροπορικού πνεύματος, καθώς και την προβολή της σπουδαιότητας της αεροπορίας με κάθε πρόσφορο μέσο. Παρέχει δε στα μέλη της τις γνώσεις και τα μέσα για την επίτευξη των σκοπών αυτών. Η έδρα της είναι στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», όπου βρίσκονται τα γραφεία και τα υπόστεγα των αεροπλάνων.
Διαθέτει πέντε ιδιόκτητα αεροπλάνα CESSNA (C152, C172 και C182) και σύγχρονες εγκαταστάσεις συντήρησης με άριστα εκπαιδευμένο Τεχνικό Προσωπικό. Για να δείτε το στόλο μας, πατήστε εδώ!

Κάθε χρόνο η ΑΛΘ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.), διοργανώνει ή παίρνει μέρος σε αγώνες τοπικούς, πανελλήνιους ή διεθνείς, ενώ οι αθλητές της έχουν διακριθεί με πρώτες θέσεις σε πλήθος αναμετρήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Διαθέτει για τα μέλη της πλούσια αεροπορική βιβλιοθήκη και βιντεοθήκη, οργανώνει σεμινάρια, διαλέξεις και πτήσεις εθισμού για τους νέους. Ακόμη, πραγματοποιούνται πολλά εκπαιδευτικά ταξίδια με τα αεροπλάνα της ΑΛΘ σε όλα τα Ελληνικά αεροδρόμια, αλλά και σε πολλά ξένων κρατών, όπως Ιταλία, Aυστρία, Βουλγαρία, Τυνησία, Ισραήλ, Τουρκία, Ρουμανία, Κύπρο, Μάλτα, κ.λπ..

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Πλούσια είναι η προσφορά της ΑΛΘ και στον κοινωνικό τομέα, με υπηρεσίες στην έρευνα για τον εντοπισμό αγνοουμένων, την επιτήρηση των θαλασσών για ρύπανση και, ακόμη, στην οργάνωση και εκτέλεση ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος Πυροπροστασίας & Επιτήρησης των Δασών κατά τη θερινή περίοδο, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους Δήμους και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο ξεκίνησε το έτος 1990!

Για όλες αυτές τις δραστηριότητές της, η Αερολέσχη Θεσσαλονίκης βραβεύθηκε επανειλημμένα, με αποκορύφωμα την ανώτατη διεθνή αεροπορική διάκριση «Diplome d’ honneur«, με την οποία τιμήθηκε το 1991 από τη Διεθνή Αεροναυτική Ομοσπονδία (F.A.I.), καθώς και με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το έτος 2000, ενώ, το 1980, εκδόθηκε από τα ΕΛ.ΤΑ. και ένα αναμνηστικό γραμματόσημο προς τιμήν της!

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Η Αερολέσχη Θεσσαλονίκης λειτουργεί με τις παρακάτω ιδιότητες:

  • Μέλος της «Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας – ΕΛ.Α.Ο.»
  • Αθλητικό Σωματείο (Υπ. Πολιτισμού – Αρ. Πρωτ.: Γ/12979 της 14/07/1998 – Κωδ.: ΟΛ89)
  • Εθελοντική Οργάνωση (Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. – Αρ. Μητρ.: 28/2001)
  • Πολιτιστικός Φορέας (Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού – Αρ. Μητρ.: 1615 της 14/04/2011)
  • Ιστορικό Ερασιτεχνικό Σωματείο (Υπ. Παιδείας – Αρ. Πρωτ.: 27569 της 19/11/2012)
  • Σχολή Εκπαίδευσης Χειριστών Ιδιωτικών Αεροσκαφών (Κωδ. Έγκρισης Υ.Π.Α.: EL-ATO-131)

Για περισσότερες αναλυτικές λεπτομέρειες και χρήσιμα στοιχεία της Αερολέσχης ,πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο, για να μεταβείτε απευθείας στο σαιτ.

https://www.aeroclub-tsl.gr/el/page/9-synoptikh-paroysiash

Συνεχίζουμε,,,!!!

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast