ΣΟΚ στην Κορινθία -βρίσκουν παντού νεκρά καμένα ζώα

Η τεράστια πυρκαγιά στην Κορινθία, η οποία ξεκίνησε από τον Σχινο και έκαψε πάνω από 40.000 στρέμματα δάσους, άφησε πίσω της εικόνες ολικής περιβαλλοντικής καταστροφής. Με την άρση της απαγόρευσης προσέλευσης λόγω ενεργών εστιών, οι πρώτοι διασώστες και εθελοντικές φιλοζωικές ομάδες που πλησίασαν τις περιοχές, αντίκρισαν εικόνες οργής. Δεκάδες ζώα αποτεφρωμένα, διάσπαρτα μέσα στην καμένη δασική έκταση, άλλα απλώς νεκρά τα οποία πέθαναν από ασφυξία και τις υψηλές θερμοκρασίες. Δεκαοχτούρες, τσαλαπετεινοί, κίσες, κοτσύφια, δρυοκολάπτες, γερακίνες, χελώνες, φίδια, ακόμη και ελάφια αλλά και αγριογούρουνα, ανάμεσα στα ζώα που βρέθηκαν.

Οι υπέυθυνοι, κάνουν λόγο για μια τεράστια οικολογική καταστροφή, η οποία θα χρειαστεί να περάσουν πολλές δεκαετίες για να ανακάμψει. Όπως χαρακτηριστικά γράφουν, ‘ το δάσος θα κάνει πολλά χρόνια να ξανακούσει τον ήχο των πουλιών’.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast