ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Ύφεση παρουσιάζουν τα φαινόμενα, από τις πρωινές ώρες στο σύνολο των ανατολικών ηπειρωτικών ( στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός είναι βελτιωμένος ήδη από εχθές). Όμως, η υπόθεση χιόνι, δεν σταματάει εδώ. Από απόψε την νύχτα, αναμένεται μια νέα υποτροπή του καιρού και αυτή την φορά, οι θερμοκρασίες θα είναι ‘ επικίνδυνες’ για να σημειωθεί χιονόστρωση, μέχρι και το κύμα, ικανή να προκαλέσει προβλήματα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν, αναλυτικά είναι:

Από τις νυχτερινές ώρες και μετά, θα ξεκινήσουν χιονομπόρες σε ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, πιθανόν πολύ πρόσκαιρα και περιοχές γύρω από τον Στρυμωνικό, ενώ για πολύ λίγο, ίσως παρατηρηθεί χιονόπτωση και σε περιοχές των ΣΕΡΡΩΝ. Τα φαινόμενα φαίνεται πως θα έχουν ένταση στα πόδια της Χαλκιδικής, ενώ θα το στρώσει παντού, στο εσωτερικό του νομού. Όσοι πρόκειται να μετακινηθείτε τις νυχτερινές ώρες αλλά και αύριο, στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, απαραίτητα να έχετε μαζί σας αλυσίδες και να έχετε υπόψην οτι ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στην μετακίνηση.

Προς τα ξημερώματα, γενικά από τα μεσάνυχτα και μετά, τα φαινόμενα αυτά, θα επεκταθούν σε ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΠΗΛΙΟ, πρόσκαιρα ίσως έχουμε περάσματα χιονομπόρας και σε όλες τις ακτές και τμήματα της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με χιονοστρώσεις. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις από τις μεταμεσυνύχτιες, και στην ΕΥΒΟΙΑ, με σημαντικές χιονοστρώσεις, ακόμη και μέχρι το κύμα.

Το κύμα των χιονοπτώσεων, φάινεται να μπαίνει στην ΑΤΤΙΚΗ από τις πρωινές ώρες του ΣΑΒΒΑΤΟΥ, νωρίτερα θα έχουμε κάποιες πολύ τοπικού χαρακτήρα νιφαδοπτώσεις/ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια του νομού. Υπολογίζω πως μεταξύ 9-10 το πρωί, μέχρι περίπου και τις 3-4, να χιονίζει κατά τόπους και κατά περιόδους σε όλο τον νομό, ακόμη και μέσα στην πόλη. Και πάλι όμως, επειδή η μπούκα θα γίνει τις ώρες που ο ήλιος θα είναι ψηλά, η Αθήνα δεν φαίνεται να καταφέρνει κάτι αξιόλογο από πλευράς χιονοστρώσεων, παρά σε κλασικές εύκολες επιφάνειες. Φυσικά όσο προχωράμε εκτός πόλης, τα πράγματα από πλευράς χιονόστρωσης θα αλλάζουν. Τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού σε βόρεια προάστια και τα δυτικά. Αφήνω ανοικτό το ενδεχόμενο, να δούμε χιονοστρώσεις-έκπληξη αύριο σε Ελευσίνα, Πειραιά και γενικά όλο το δυτικό τόξο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για ασθενή ΒΔ άνεμο, που θα κατεβάσει τα επίπεδα παγοποίησης σε μηδενικό υψόμετρο. Να γνωρίζετε πάντως πως όσοι κινηθείτε προς τα βόρεια του νομού, ενδεχομένως να υπάρξουν μικροπροβλήματα λόγω της ισχυρής για κάποιες ώρες χιονόπτωσης ( να κλείσει για παράδειγμα για κάποιο διάστημα τμήμα της ΕΟ κτλ). Ο καιρός υποχωρεί από τις πρώτες απογευματινές ώρες και έπειτα, οριστικά, ενώ η Κυριακή θα είναι μια ηλιόλουστη μέρα, με την θερμοκρασία σε άνοδο.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast