Ο καιρός στον Όλυμπο το ΣΚ: Ισχυρές καταιγίδες στο βουνό

Με τον καιρό… απέναντι θα γίνει ο Μαραθώνιος του Σαββατοκύριακου στον Όλυμπο. Σε γενικές γραμμές, αναμένουμε να εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα ξεκινάνε από τα μεγαλύτερα υψόμετρα του συγκροτήματος και γρήγορα θα επεκτείνονται χαμηλότερα. Ας δούμε αναλυτικά την εξέλιξη:

ΣΆΒΒΑΤΟ : Ο καιρός ξεκινάει με καθαρό ουρανό και λίγες μόνο νεφώσεις, ασθενείς ανέμους. Ήδη όμως προς τις προμεσηβρινες ώρες, θα δούμε την κορυφογραμμή να » μπουκώνει» από νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης. Τα νέφη αυτά, προς το μεσημέρι θα οργανωθούν σε μπόρες και πιθανή καταιγίδα. Οι μεγαλύτερες πιθανότητες για εκδήλωση καταιγίδας εντοπίζονται το μεσημέρι και το απόγευμα στο βουνό. Τα φαινόμενα, ενδεχομένως να έχουν έντονο χαρακτήρα, δηλαδή η καταιγίδα να συνοδεύεται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα , ραγδαία βροχή και πρόσκαιρη ενίσχυση του ανέμου. Ισχύει το όσο μεγαλύτερο υψόμετρο βρίσκεστε, τόσο αυξάνει η πιθανότητα βροχής.

ΚΥΡΙΑΚΉ: Η Κυριακή ξεκινάει με παροδικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες ήδη από το πρωί υπάρχει η πιθανότητα να δίνουν διάσπαρτες μπόρες / ομβρους. Και πάλι μέσα στην ημέρα, θα πρέπει στο βουνό να σχηματιστεί Καταιγίδα η οποία θα έχει ένταση. Αυτή την φορά θα επεκταθεί σχετικά γρήγορα και στα χαμηλότερα επίπεδα του βουνού.

Συνοψίζοντας: Απαιτείται αυξημένη προσοχή καθώς οι εναλλαγές των καιρικών συνθηκών θα είναι απότομες ( από καθεστώς ηλιοφάνειας/παροδικής συννεφιάς σε καθεστώς δυνατής βροχής ή και καταιγιδας το μεσημέρι ). Αποφύγετε εκτεθειμένα μέρη κατά τις μεσημεριανές κυρίως ώρες και του Σαββάτου αλλά και της Κυριακής, καθώς σε εκείνο το διάστημα η πιθανότητα εκδήλωσης Καταιγίδας είναι αυξημένο ( άρα και πτώσης κεραυνών). Οι καλύτερες καιρικές συνθήκες θα είναι το πρωί του Σαββάτου.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast