Χαλκιδική: Δείτε ποτέ και που θα εκδηλωθούν καταιγίδες το ΣΚ – αναλυτικά όλη η εξέλιξη

Αλλάζει ο καιρός και στην Χαλκιδική, η οποία φαίνεται πως θα δεχθεί σημαντικές καταιγίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Όχι όμως παντού και όχι τις ίδιες ώρες. Ας δούμε όμως αναλυτικά την εξέλιξη στον νομό, καθώς παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι πλήθος κόσμου θα βρίσκεται στην περιοχή.

Σάββατο: Η μέρα ξεκινάει με λιακάδα σε όλο τον νομό, τόσο σε ορεινά όσο και στα πόδια. Προς το μεσημέρι, θα πρέπει πρώτα να δούμε να αναπτύσονται νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης στον Χολομώντα και γενικά την ορεινή ζώνη τα οποία θα δώσουν εκεί μπόρες και τοπικές Καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά δεν φαίνεται να επηρεάζουν τα παράκτια τμήματα, με εξαίρεση αυτά της ανατολικής Χαλκιδικής και ίσως την περιοχή σε Πυργαδίκια Άγιο Νικόλαο Ουρανούπολη. Στα τελευταία, θα δούμε δηλαδή ο άνεμος να ενισχύεται πρόσκαιρα από τις καταιγίδες του Χολομώντα. Γενικά όμως οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες για μπάνιο μέχρι και το απόγευμα νωρίς.

ΣΆΒΒΑΤΟ ΒΡΆΔΥ: Από το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει αντιληπτή η αλλαγή του καιρού, έτσι οι καταιγίδες από τη Θεσσαλία και την Μακεδονία θα περπατήσουν και στα παράκτια τμήματα και τα πόδια. Εκεί από τις 11-1 το βράδυ και μετά, προς τα ξημερώματα της Κυριακής, αναμένουμε την εκδήλωση Καταιγίδων στα παράκτια τμήματα.

Κυριακή: Η μέρα θα ξεκινήσει άσχημα στο σύνολο του νομού, με έμφαση στο πρώτο πόδι και τις ακτές που βλέπουν Θερμαϊκό. Σε αυτά τα τμήματα ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος με καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και χαλαζόπτωση. λίγο καλύτερα τα πράγματα στο δεύτερο πόδι όπου εδώ τα φαινόμενα θα είναι τοπικότερα. Προς το μεσημέρι πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί, και οι μπόρες θα εστιάζονται ξανά στο εσωτερικό του νομού και στον ορεινό όγκο του δεύτερου ποδιού. Η καλύτερη μέρα λοιπόν για μπάνιο θα είναι το Σάββατο.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast