Μεταβολή του καιρού-βροχερός ο καιρός την Δευτέρα

Με βροχερό, καθαρά φθινοπωρινό καιρό ξεκινάει η νέα εβδομάδα, τουλάχιστον η Δευτέρα. Αυξημένες συννεφιές από τα δυτικά, θα δώσουν μέσα στην ημέρα βροχές, κατά κανόνα ποτιστικού χαρακτήρα. Εστίες καταιγίδων θα πρέπει να αναπτυχθούν στο νότιο Ιόνιο, την ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο, καθώς και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Σε καμία περίπτωση όμως, αυτές οι καταιγίδες, δεν θα έχουν την ένταση και την βιαιότητα αυτών που είχαμε τα περασμένα 24ωρα. Ο Βαθμός Επικινδυνότητας, εντοπίζεται κυρίως στο οτι οι συνθήκες οδήγησης σε αυτά τα τμήματα, θα γίνουν δύσκολες λόγω της έντονης βροχής, αλλά και στις κλασικές περιοχές όπου μαζεύονται νερά όταν έχουμε δυνατές βροχές. Κατα τ άλλα, δεν αναμένουμε κάτι έκτακτο ή βίαιο, τουλάχιστον σε γενικευμένη κλίμακα. Αξίζει να τονισθεί, πως αυτή την φορά θα επηρεαστεί και η Κρήτη.

Το κύμα αυτών των βροχών, θα υποχωρήσει σταδιακά και από τα δυτικά, από αργά την νύχτα προς την Τρίτη, με τα φαινόμενα να περιορίζονται ( την Τρίτη) στο Αιγαίο και την νότια χώρα.

Η θερμοκρασία, όπως είναι φυσικό με τις βροχές και την συννεφιά, θα σημειώσει σημαντική πτώση ως προς τις μέγιστες, μην ξεπερνώντας τους 17-21 βαθμούς.

Περιοχές με πράσινο: Σε αυτά τα τμήματα, οι βροχές θα έχουν γενικά τοπικό χαρακτήρα, αν και κατά τόπους θα είναι αξιόλογες, ειδικά στην δυτική Μακεδονία. Στην Κρήτη, ο καιρός θα είναι άστατος, με όμβρους ή μεμωνομένες καταιγίδες μικρής γενικά διάρκειας.

Περιοχές με κίτρινο: Oι βροχοπτώσεις εδώ θα είναι έντονες, δίνοντας γενικά αξιόλογα ύψη νερού μέσα στην ημέρα. Το όλο σκηνικό θα είναι φθινοπωρινού τύπου, ειδικά στα βορειότερα τμήματα, με συμπαγή κλειστό και βαρύ καιρο, αυξημένη την υγρασία – ομίχλες στα ορεινότερα- και σταθερή βροχή με αυξομειώσεις.

Περιοχές με Κόκκινο: Σε αυτές τις περιοχές, θα πρέπει να έχουμε και αναπτύξεις κυττάρων ( single cells) μέσα στην συμπαγή νέφωση, κύτταρα τα οποία θα δώσουν καταιγίδες. Μεγάλα ύψη βροχής κατά τόπους. Τα φαινόμενα πάντως, δεν θα έχουν σε καμία περίπτωση την ένταση αυτών που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες.

ΑΤΤΙΚΗ: Κλασικός φθινοπωρινός καιρός, με βροχή κατά περιόδους έντονη αλλά και διαστήματα με παύσεις. Δεν αποκλείεται και η εκδήλωση καταιγίδας, δηλαδή να ακουστούν κάποιες βροντές μαζί με ταυτόχρονη ένταση της βροχής. Φαίνεται πως θα βρέξει επιτέλους στον νομό σε γενικευμένη μορφή και μάλιστα αξιόλογα!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βαρύς κλειστός καιρός, με ομίχλες στα γύρω ορεινά και παροδικές βροχές, συνθέτουν το σκηνικό της Δευτέρας. αισθητή η ψύχρα, με την θερμοκρασία στους 15-16 βαθμούς.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast