ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Χωρισμένος στα δυο καιρικά ο φετινός Νοέμβρης, ο οποίος θα ξεκινήσει με υψηλές θερμοκρασίες, απουσία οργανωμένων διαταραχών και έντονα αντικυκλωνικές συνθήκες. Οι ώρες ηλιοφάνειας, θα είναι αισθητά πάνω από τον μέσο όρο, καθώς ένας στοιβαρός αντικυκλώνας, αναμένεται να αναπτυχθεί και να εγκατασταθεί στο σύνολο της κεντροανατολικής Ευρώπης. Ο αντικυκλώνας αυτός, θα φέρει και τις κλασικές συνθήκες που τον συνοδεύουν. Πυκνές ομίχλες στα ηπειρωτικά, μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας στα ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και υψηλές θερμοκρασίες.

Τοπίο στην ομίχλη η Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες) | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Εικ: Ομίχλη στην Θεσσαλονίκη. Οι αντικυκλωνικές συνθήκες, θα φέρουν επίμονες και πυκνές ομίχλες στα ηπειρωτικά και όχι μόνο, στο  πρώτο 10ήμερο του μήνα.

 

Η κατάσταση αυτή, δείχνει όμως να τερματίζεται, όσο θα βαδίζουμε προς τα μέσα και τέλη του μήνα. Υπάρχουν ενδείξεις, για μια μετατώπιση αυτού του αντικυκλώνα δυτικότερα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε σαφώς ψυχρότερες αέριες μάζες από την Ρωσία, να βρουν τον δρόμο τους προς την χώρα μας και την Μεσόγειο. Δίνω καλές πιθανότητες, να προκύψει μια σοβαρή – η πρώτη της σεζόν- καλής κλίμακας ψυχρή εισβολή, η οποία ενδεχομένως να..κατεβάσει τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές με μηδενικό υψόμετρο, ή έστω αρκετά χαμηλά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

εικ: Η βαρομετρική διάταξη, φαίνεται να αλλάζει δραστικά προς τα μέσα-τέλη κυρίως του μήνα, όπου οι υψηλές πιέσεις θα μετατωπιστούν δυτικότερα, και η ανατολική Ευρώπη, θα πρέπει να δεχθεί το πρώτο σοβαρό κύμα κρύου για φέτος, φέρνοντας αλλαγή και στην Μεσόγειο και φυσικά την χώρα μας.

Συνοψίζοντας, στο πρώτο διάστημα του Νοέμβρη, υψηλές πιέσεις και αυξημένη υγρασία με ομίχλες θα κυριαρχούν, αλλαγή σταδιακά της κατάστασης προς τα μέσα του μήνα και έπειτα, ενώ όσο θα βαδίζουμε προς τα τέλη του, θα πρέπει να τοποθετηθεί η πρώτη αξιόλογη κατάβαση κρύου στην ανατολική Ευρώπη, με σημαντικές πιθανότητες αυτή να επηρεάσει  και την χώρα μας!

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων : Εντείνεται η χιονόπτωση  | in.gr

Τα πρώτα χιόνια, είναι πολύ πιθανόν να επισκευθούν την χώρα μας, ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο, στο δεύτερο μισό του μήνα κυρίως και μετά!

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast