Επόμενες ημέρες-τι αναμένεται στην χώρα μας

Το όλο καιρικό ενδιαφέρον την νέα εβδομάδα, εντοπίζεται στην πρόσκαιρη ανύψωση μιας αντικυκλωνικής σφήνας στον Ατλαντικό. Λέω πρόσκαιρη, γιατί – σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες- αυτή την φορά, όλα τα δεδομένα, την θέλουν να καταρρέει ταχύτατα προς την Ευρώπη, υπό την πίεση της δυνατής ζωνικής ροής που ακολουθεί και μάλλον θα μας επηρεάσει μέχρι την εκπνοή του μήνα(?). Στην κίνησή της ανατολικότερα, αυτή η ράχη, φαίνεται να συμπαρασύρει κομμάτι ψυχρών αερίων μαζών συνοδευόμενων από μια μάλλον ρηχή διαταραχή, από την Σκανδιναβία προς την χώρα μας. Αναλόγως πόσο δυτικά θα ‘φτυαρίσει’ αυτή την διαταραχή, θα εξαρτηθεί και από το αν αυτή θα προλάβει να σχηματίσει κάποια μέτωπα/ζώνες βροχών. Αν για παράδειγμα η κάθοδος της γίνει από τις Άλπεις προς το Ιόνιο, τότε οπωσδήποτε θα προκύψει υποτυπώδης κυκλογένεση και σχηματισμός ζωνών βροχών. Αυτό βέβαια αποτελεί μέχρι στιγμής την μειοψηφία των σεναρίων, καθώς τα περισσότερα σενάρια, θέλουν αυτήν την ράχη να κινείται υπερβολικά γρήγορα και η διαταραχή να μην ‘πιάνει’ Ιόνιο, έτσι οι όποιες βροχές, να είναι αυστηρά επιλεκτικές και μάλλον σύντομες, συνδιαζόμενες από νέα πτώση της θερμοκρασίας – στο ενδιάμεσο θα ανέβει σημαντικά κυρίως Πέμπτη-Σάββατο- από Κυριακή και μετά. Όπως και να χει, η όλη υπόθεση φαίνεται πως θα είναι σύντομη, καθώς η γενική κυκλοφορία, τείνει προς ζωνική, άρα υψηλές πιέσεις και καλοκαιρία. Θα φανεί βέβαια αυτό και τις επόμενες ημέρες, αν παραμείνει ως έχει η έχουμε αλλαγές.

Συνοψίζοντας, μέχρι τουλάχιστον Σάββατο, καλός καιρός , άνοδος της θερμοκρασίας έως και 19-22 βαθμούς μέγιστες, ιδιαίτερα Πέμπτη-΄Σάββατο και πιθανή αλλαγή, κατά μεγάλη πιθανότητα πρόσκαιρη την Κυριακή και μετά, κυρίως με την μορφή βοριάδων και επιλεκτικών βροχών.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast