Μακροπρόθεσμη Ιουλίου: καταιγίδες στην ανατολική Ευρώπη, υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά

Στα χνάρια του Ιούνη, φαίνεται πως θέλει να κυλάει και ο μήνας- καρδιά του καλοκαιριού- ο Ιούλης. Υψηλές πιέσεις και συνεχείς αναπτύξεις αντικυκλώνων στην δυτική και ΒΔκη Ευρώπη, θα δώσουν σε αυτές τις περιοχές αυξημένες ώρες ηλιοφάνειας , συνθήκες ξηρασίας αλλά και σημαντικά αυξημένες πιθανότητες για ένα αξιοσημείωτο κύμα καύσωνα σε αυτά τα τμήματα. Χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ενός Πολυήμερου κύματος έντονης ζέστης η ακόμη και καύσωνα! Στην ανατολική Ευρώπη αντίθετα, θα κυριαρχεί ο άστατος καιρός, με αυξημένο το ρίσκο ισχυρών καταιγίδων στο σύνολο του μήνα. ΕΛΛΆΔΑ: Η χώρα μας, θα βρεθεί στον ανατολικό τομέα αυτού του γιγαντιαίου αντικυκλώνα. Αυτό σημαίνει πως διαδοχικές διαταραχές ανώτερης ατμόσφαιρας, θα διασχίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα κυρίως την βόρεια χώρα, δίνοντας συνθήκες έντονης αστάθειας. Καταιγίδες θα αναπτύσονται τις θερμές ώρες της ημέρας αρχικά πάνω από τους ορεινούς όγκους, οι οποίες θα επεκτείνονται σε πεδινές περιοχές. Ο συνδιασμός υψηλών θερμοκρασιών που αυτονόητα έχουμε τον Ιούλη με τις συνθήκες ασρσθειας, ανεβάζουν κατακόρυφα το ρισκο, ιδιαίτερα για τα ηπειρωτικά και βόρεια τμήματα για εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων συνοδευόμενων από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Ισχυρή καταιγίδα πολιορκεί τα Ιωάννινα, την οποία αποτύπωσε η κάμερα μας στην περιοχή. Εικόνες σαν και αυτή θα είναι συχνές στα ηπειρωτικά τον φετινό Ιούλη.

Ενισχυμένο φαίνεται να είναι και το μελτέμι στο Αιγαίο, όπου πολλές φορές η ένταση του θα ξεπερνά και τα 6 μποφόρ. Θα έλεγα πως φαίνεται ένας αρκετά ανεμώδης δηλαδή Ιούλης για τα νησιά μας. Τέλος, η όλη κυκλοφορία όπως δείχνει να διαμορφώνεται, δεν φαίνεται να ευνοεί την μεταφορά ακραίων θερμών αερίων μαζών προς την περιοχή μας. Με άλλα λόγια, ΠΙΘΑΝΌΝ να αποφύγουμε ένα μεγάλο κύμα καύσωνα ή επίμονες ζέστες και αν αυτό συμβεί θα είναι πρόσκαιρο.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast