Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση Σεπτεμβρίου!

Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση Σεπτεμβρίου

 

Χωρισμένη στα δυο, φαίνεται πως θα είναι η Ευρώπη, τον Σεπτέμβρη, τουλάχιστον στο πρώτο μισό του.
Η δυτική-κεντρική Ευρώπη, φαίνεται πως θα ανακουφιστεί ( εν μέρει) από την ιστορική ξηρασία, καθώς πλήθος οργανωμένων, φθινοπωρινών διαταραχών, θα διασχίσουν το δυτικό και κεντρικό κομμάτι της ηπείρου μας. Μάλιστα, φαίνεται πως οι κακοκαιρίες θα είναι αξιοσημείωτες, σε βαθμό που θα τους δωθεί και όνομα.
Παράλληλα, στην άκρα ανατολική πλευρά, θα δούμε, όσο θα βαδίζουμε προς τα μέσα και τέλη του μήνα, να συσσωρεύεται εντυπωσιακό ‘ψύχος’ για την εποχή, ιδιαίτερα στην Ρωσία!

Στην Μεσόγειο, στο πρώτο μισό του μήνα, οι καταιγίδες, θα εντοπίζονται κυρίως στο δυτικό της κομμάτι. Τα βαρομετρικά συστήματα της δυτικής Ευρώπης, θα πρέπει, να μας μεταφέρουν αρκετά θερμές, καλοκαιρινής υφής αέριες μάζες , ιδιαίτερα στην νότια χώρα. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν φαίνεται αυτές να έχουν τέτοια ένταση και δυναμική , ώστε να χαρακτηριστούν ως καύσωνας. Το καλοκαίρι λοιπον, θα έλεγα πως θα επιμείνει, ιδιαίτερα στην νότια χώρα, τουλάχιστον ως τα μέσα του μήνα.

Η κατάσταση αυτή όμως, δεν φαίνεται να αντέχει πέρα από τα μισά του μήνα. Ιδιαίτερα προς το τέλος του δευτέρου δεκαημέρου, θα πρέπει και πάλι, στην δυτική Ευρώπη, να αναπτυχθούν υψηλές πιέσεις, οι οποίες, θα προκαλέσουν κάθοδο διαταραχών στην χώρα μας και την ανατολική-κεντρική Μεσόγειο. Αναδύεται εκ νέου λοιπόν, όπως και τον Αύγουστο, η απειλή για βίαια καιρικά φαινόμενα, αν μάλιστα συνυπολογίσουμε, οτι οι θερμές αέριες μάζες, θα παραμείνουν στα νοτιότερα της Μεσογείου.
Υετικά λοιπόν, θα υπάρξουν πολλές περιοχές, οι οποίες θα δεχθούν μεγάλα ύψη βροχής, ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια, στο δεύτερο μισό του μήνα. θερμοκρασιακά, αν εξαιρέσω το διάστημα του δευτέρου δεκαημέρου, στο οποίο θα προκύψουν κάποιες μέρες με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ο υπόλοιπος μήνας θα κυλήσει σε φυσιολογικά πλαίσια. Μάλιστα φαίνεται πως θα ψυχράνει αρκετά στο τρίτο δεκαήμερο!

 

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast