Ισχυρές Καταιγίδες από Τρίτη

Διαδοχικές μικροδιαταραχές, ‘δορυφόροι’ στην ουσία, του κύριου αυλώνα στην Ιταλία, θα επηρεάζουν την χώρα μας την τρέχουσα εβδομάδα, με κατά τόπους μεγάλα ύψη βροχής. Οι θερμές αέριες μάζες που σταθερά δεν εγκαταλείπουν την περιοχή μας, τροφοδοτούν αυτές τις διαταραχές με εξαιρετικά ποσά αστάθειας,  δίνοντάς τες μια ‘καλοκαιρινή’ υφή. Δηλαδή εκδήλωση καταιγίδων, τοπικά ισχυρών, με απότομη έναρξη και λήξη αλλά και με μεγάλες ποσότητες νερού. Κάτι ανάλογο, θα συμβεί και αύριο.

H Μέρα θα ξεκινήσει με λίγα σύννεφα σταδιακά αυξανόμενα και από τα δυτικά. προς το μεσημέρι ( κυρίως) και μετά, ο καιρός θα καταστεί άστατος στο ΑΙΓΑΙΟ και τις περιοχές γύρω από αυτό.  Αναπτύξεις καταιγίδων, θα σχηματιστούν από Κρήτη μέχρι και Θρακικό, από Θερμαικό μέχρι και Σαρωνικό. Οι καταιγίδες αυτές, θα έχουν κίνηση από ΝΝΔ προς ΒΒΑ. Προς το απόγευμα, δυνατές βροχές αλλά και καταιγίδες, θα ξεκινήσουν στην δυτική χώρα. Λόγω της έντονης αστάθειας, τα φαινόμενα ( καταιγίδες) ενδεχομένως να συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και μεγάλα ύψη βροχής.

Στην ΑΤΤΙΚΗ η Τρίτη θα είναι μια μέρα έντονης καιρικής δραστηριότητας. Διαδοχικά κύτταρα καταιγίδων από τον Σαρωνικό, θα κινούνται προς το εσωτερικό και θα δίνουν ξαφνικά ξεσπάσματα όμβρων/καταιγίδων. Οι καταιγίδες και εδώ θα έχουν ένταση. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Άστατος λοιπόν ο καιρός, θα θυμίζει μάλλον Μάιο παρά Νοέμβρη! Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, η μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές. Μέσα στον Θερμαϊκό ( αρχικά) θα έχουμε μεμονομένες αναπτύξεις καταιγίδων, οι οποίες προς το μεσημέρι θα κινηθούν και προς την πόλη, δίνοντας αντίστοιχα φαινόμενα. Δεν αποκλείω και εδώ να δώσει ένα δυνατό περάσμα καταιγίδας κατά τόπους.

 

Εστιάζουμε στην δυτική χώρα από τις ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ, με έμφαση σε Επτάνησα και Ήπειρο, καθώς και πάλι εδώ, αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast