Γιατί είναι μεγάλος ο κίνδυνος πλημμυρών αυτή την φορά-Εξήγηση.

Η κακοκαιρία που περιμένουμε να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ώρες και από τα δυτικά, φέρνοντας μαζί της μεγάλα ύψη νερού, συμπίπτει με συνθήκες, οι οποίες θα ευνοήσουν την πρόκληση πλημμυρικών επεισοδίων. Ιδιαίτερα στην δυτική και νότια χώρα, όπου στην ουσία έχει να βρέξει ακόμη και …μισό χρόνο ( κάτι πρωτοφανές για τα δεδομένα μας) έχει κάνει τα εδάφη.. ‘τσιμέντο’. Η πολύ χαμηλή εδαφουγρασία και η σκλήρυνση που αυτή έχει προκαλέσει στο χώμα, έχει μειώσει κατακόρυφα την ικανότητα απορρόφησης νερού, τουλάχιστον στις πρώτες ώρες των φαινομένων. Ένα παραπάνω για τις περιοχές που κάηκαν φέτος… Το άσχημο είναι οτι οι βροχές, πρώτα στα δυτικα, δεν θα ξεκινήσουν με ποτιστικό χαρακτήρα, έτσι ώστε να προλάβει το χώμα να μαλακώσει. Αντιθέτως, τα φαινόμενα θα μπουν με την μορφή ισχυρών, ξαφνικών καταιγίδων, οι οποίες θα αφήσουν μεγάλα ύψη νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα δούμε λοιπόν, ξαφνικές υπερχειλίσεις χειμάρρων, από εκεί που μέχρι πριν λίγες ώρες, δεν είχαν στάλα νερού μέσα τους. Ορμητικά νερά, που σίγουρα θα προκαλέσουν προβλήματα. Αυτό αφορά πρώτα τα δυτικά. Φροντίστε για την έγκαιρη απομάκρυνση των περιουσιακών σας στοιχείων από τέτοιες περιοχές, που συνορεύουν με ρεματιές που έχουν βεβαρυμένο ιστορικό, δείξτε προσοχή στα σημεία που καταλήγουν αυτοί οι εποχιακοί χείμμαροι/ρεματιές στις παραλίες. Τα νέα αντίθετα είναι κάπως καλύτερα για τα ηπειρωτικά, καθώς αυτά θα προλάβουν να βραχούν ποτιστικά στην αρχή την Πέμπτη ( από τις καταιγίδες του Ιονίου) έτσι τα εδάφη θα προλάβουν να πάρουν μια υγρασία.

Το ίδιο ισχύει και για την Αττική, ΄οπου εδώ περιμένουμε πέρασμα δυνατής καταιγίδας την Παρασκευή και ο κίνδυνος πρόκλησης προβλημάτων είναι υπαρκτός.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast