Γενική Πρόγνωση Εβδομάδας- ζέστη αλλά και καταιγίδες στα βόρεια

Κύριο χαρακτηριστικό της εβδομάδας που ξεκίνησε, είναι η αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα, η οποία μάλιστα, θα προσεγγίσει επίπεδα καύσωνα, στις ηπειρωτικές περιοχές. Πολύ πιθανόν, να δούμε 40-41 βαθμούς, σε κλασικές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς, 38άρια σε Μακεδονία και Πελοπόννησο. Καλύτερες οι συνθήκες στο Αιγαίο όπως πάντα, όπου εδώ οι βοριάδες, γύρω στα 5 με 6 μποφόρ, θα κρατάνε τον υδράργυρο σε απόλυτα ανεκτά επίπεδα. Στην Αττική, ο βοριάς θα φτάνει κατά περιόδους τα 4 με 5 μποφόρ, ο οποίος θα ανεβάζει τον υδράργυρο ακόμη και στους 35-36 βαθμούς στην Αθήνα και τα νότια προάστια. Αντίθετα, αισθητή η ‘δροσιά’ στα ανατολικά και βόρεια του νομού, με τον υδράργυρο εδώ, όχι πάνω από 30-32 βαθμούς. Δυστυχώς ο συνδιασμός των βοριάδων με τις υψηλές θερμοκρασίες, θα αυξήσει σημαντικά, τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, και αυτή θα είναι η κύρια απειλή, τουλάχιστον στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Αττική, την τρέχουσα εβδομάδα.

Η άνοδος όμως της θερμοκρασίας, θα αυξήσει επίσης και την διαθέσιμη αστάθεια στην ατμόσφαιρα. Αυτό φαίνεται να εκδηλώνεται κυρίως την ΠΕΜΠΤΗ στην βόρεια χώρα. Με τα δεδομένα ως έχουν, φαίνεται πως το απόγευμα της Πέμπτης, θα ξεσπάσουν δυνατά μπουρίνια σε Μακεδονία και Θράκη, ενώ οι καταιγίδες, φαίνεται να είναι ικανές, να δώσουν μεγάλο χαλάζι. Αυτό το τελευταίο θα το δούμε και στα επόμενα δελτία. Ο υδράργυρος φαίνεται να υποχωρεί 2-4 βαθμούς από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast