Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προοπτική του καιρού- έρχονται βροχές (?)

Μια διαφοροποίηση στην κυκλοφορία, φαίνεται να συμβαίνει σε αρκετά καλά ποσοστά, τις επόμενες εβδομάδες πάνω από την Ευρώπη. Διαφοροποίηση η οποία ενδεχομένως, να τερματίσει την παρατεταμένη, πολύμηνη ξηρασία που κυριαρχεί στη Μεσόγειο και τη χώρα μας, με εξαίρεση περιορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται πως το γιγαντιαίο φέτος ισλανδικό χαμηλό, θα μετατοπιστεί ανατολικότερα, και θα εγκατασταθεί στις σκανδιναβικές χώρες. Αυτό θα συμβεί, καθώς στον Ατλαντικό, επιτέλους φαίνεται μια παύση (?) Των διαδοχικών ακραίων κυκλογενεσεων, οι οποίες ταλαιπώρησαν τους κατοίκους της βόρειας Ευρώπης με καταστροφικές κακοκαιριες. Η παύση αυτή , οφείλεται στην ανάπτυξη εμποδιστη αντικυκλώνα στον Ατλαντικό. Ο γνωστός Αζορικος αντικυκλώνας. Αυτός, θα αναγκάσει τον υετοφορο Ατλαντικό αεροχειμαρρο, να επιλέξει μια ελαφρώς περισσότερο μεσημβρινή ροή, καθώς θα κινηθεί νοτιότερα προς την Μεσόγειο. Αν αυτό συμβεί, τότε ο καιρός στην περιοχή μας, θα αλλάξει σημαντικά, με τις βροχές να επιστρέφουν στα δυτικά, τα ηπειρωτικά ορεινά να δέχονται αξιόλογες χιονοπτώσεις και τους νοτιάδες να παίρνουν την σκυτάλη, από ένα σερί 4μηνο βορείου ρεύματος. Φυσικά όλα αυτά θα τα βλέπουμε και τις επόμενες ημέρες, κατά πόσο θα επαληθευτούν η όχι.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast