Επόμενο 24ωρο- δορυφορική ανάλυση

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει στην ατμοσφαιρική ροή της Ευρώπης τις τρέχουσες ώρες! Στον χάρτη, παρατηρούμε μια ακόμη -αποτυχημενη- προσπάθεια του αζορικου αντικυκλώνα, να πάρει χαρακτηριστικά εμποδιστη στην δυτική Ευρώπη. Η προσπάθεια του θα είναι σύντομη και γρήγορα θα ανακοπεί από την σφοδρή Ατλαντική ροή που μας ταλαιπωρεί τον φετινό χειμώνα, και έδωσε τον θερμότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών! Πριν λοιπόν καταρευσει εκ νέου, θα καταφέρει να αποκόψει ένα μικρό τμήμα του γιγαντιαίου Ισλανδικού Χαμηλού ( cut off Low) το οποίο τώρα βρίσκεται στην Γερμανία. Το αποκομμένο αυτό χαμηλό με το ψυχρό μέτωπο που το συνοδευει, θα κινηθεί εξαιρετικά γρήγορα- υπό την πίεση του αντικυκλώνα που καταρρέει ξανά στην περιοχή μας – προς τα Βαλκάνια, με τελική κατάληξη την χώρα μας.

Στην χώρα μας, θα βρίσκεται την Τσικνοπέμπτη, δίνοντας αρκετές βροχές σε πολλές περιοχές , αλλά και κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πολύ γρήγορα όμως θα εκτοπιστεί ήδη από Παρασκευή, καθως ο Αζορικος αντικυκλώνας ( τα πορφυρά χρώματα στην Ισπανία) θα καταρρεύσει στην περιοχή μας, φέρνοντας ξανά υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια από την νέα εβδομάδα στην Μεσόγειο και την χώρα μας.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast