Ακόμη μια εβδομάδα παράταση η απαγόρευση ερασιτεχνικού ψαρέματος

Συνεχίζεται η απαγόρευση ψαρέματος, παρά την αντίθετη εισήγηση των λοιμωξιολόγων
Παρά την προ ημερών, θετική εισήγηση των λοιμωξιολώγων, συνεχίζεται για μια εβδομάδα ακόμη, η παράλογη απαγόρευση ψαρέματος.
Να θυμίσουμε, πως οι ειδικοί είχαν συστήσει να επιτραπεί το ψάρεμα από την κατή και με μικρά σκάφη, με ορισμένους περιορισμούς, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αυτό αρκετό, ώστε να αντιστρέψει την κυβερνητική εμμονή.
Παρά την άμεση και επιτακτική ανάγκη, ατομικής μοναχικής άσκησης, συνεχίζει να απαγορεύεται ψάρεμα & κυνήγι, ακόμα και με αυστηρούς κανόνες.
Με τα κρούσματα κορονοϊού να έχουν εκτοξευτεί στο κόκκινο και παρά την επιτακτική ανάγκη, για αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού, το ψάρεμα και το κυνήγι που αποτελούν μακράν τα πιο μοναχικά και ατομικά αθλήματα και δραστηριότητες, τα οποία λαμβάνουν χώρα στην ανοιχτή ύπαιθρο, συνεχίζουν να απαγορεύονται και αυτή την εβδομάδα.
Να θυμίσουμε, πως επιτρέπεται η ορειβασία, αλλά όχι το κυνήγι. Επιτρέπεται το κολύμπι, αλλά όχι το ψαροντούφεκο. Ο πολίτης, μπορεί να πάει με κωπήλατη βάρκα ή κανό, για κωπηλασία, αλλά το ψάρεμα από βάρκα, τιμωρείται με πρόστιμο 300,00 € και εαν το πλεούμενο φέρει και μηχανή, το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 5.300,00 € !!!
Αγανάκτηση από την παράλογη απαγόρευση ερασιτεχνικής αλιείας και θήρας
Θες να αθληθείς μόνος σου, μακριά από συνωστισμούς και συγχρωτισμούς ; Πήγαινε για ψάρεμα και κυνήγι λέει ο λαός. Η κυβέρνηση όμως φαίνεται να μην το αντιλαμβάνεται, προξενώντας το μένος και την αγανάκτηση των πολιτών !!!

Οπως ακριβώς, έχει δικαίωμα στην άθληση ο κάθε πολίτης, είτε του αρέσει το τρέξιμο, η ποδηλασία, το τένις κλπ, έτσι λοιπόν, δε νοείται να απαγορεύεται στους ερασιτέχνες αλιείς, η δυνατότητα να ασκήσουν μοναχικά και με αυστηρούς κανόνες τη ψυχοθεραπεία τους…

Παράλογο…
• Επιτρέπεται η ορειβασία στο βουνό, αλλά όχι το… κυνήγι !!!

• Επιτρέπεται η κολύμβηση στη θάλασσα, αλλά όχι το… ψαροντούφεκο !!!

• Επιτρέπεται ακόμα και το τένις, αλλά όχι το ψάρεμα από… βάρκα, μεσοπέλαγα, μόνος σου, εσύ και ο θεός !!!

Το ψάρεμα και το κυνήγι, εκτός από ψυχαγωγία, αποτελούν την καλύτερη άθληση, τόσο για το σώμα όσο και για τη ψυχή. Αποτελούν μάλιστα, μοναχικές δραστηριότητες, που λαμβάνουν χώρα σε ανοικτό χώρο, μακριά από συνωστισμούς και συγχρωτισμούς.

Το ψάρεμα αποτελεί ψυχοθεραπεία. Αρκετές μάλιστα κλινικές του εξωτερικού, έχουν αναγνωρίσει επισήμως το ψάρεμα ως ψυχοθεραπεία και την εφαρμόζουν ως εναλλακτική θεραπεία.

Μη ξεχνάμε τέλος, πως με το ψάρεμα για παράδειγμα, εξασφαλίζεται ποιοτική διατροφή για το τραπέζι και για τα παιδιά της οικογένειας του ψαρά. Μια τροφή, η οποία σε πολλές περιπτώσεις, δε μπορεί να εξασφαλιστεί από τη μέση οικογένεια, λόγω του μεγάλου κόστους.

Με κόστος 30-35,00 € / κιλό, που πωλείται το καλό ψάρι, πόσες οικογένειες έχουν τη δυνατότητα κατανάλωσης του ; Εκτός βέβαια εάν μιλήσουμε για τα ψάρια ιχθυοτροφείου, που είναι πιο προσιτά, αλλά είναι επιβαρυμένα με αντιβιοτικά, φορμόλη, χρωστικές και λοιπές καρκινογόνες ουσίες.

Φυσικά, οι ψαράδες και οι κυνηγοί, εν μέσω πανδημίας covid, δε θα μπορούσαν να ζητήσουν την αλόγιστη και χωρίς αυστηρούς όρους άρση απαγόρευσης αλιείας και θήρας, αλλά αυτό να γίνει με αυστηρούς όρους και κανόνες, παρόμοιους με τους όρους που ίσχυαν τον Μάιο…

Σε καμία περίπτωση, το ψάρεμα και το κυνήγι, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, δε βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Για αυτό άλλωστε υπάρχει και η τόσο έντονη δυσαρέσκεια..

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast