Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση Μαϊου 2021

Ένας αρκετά ξηρός αλλά και ψυχρός μηνας ο Απρίλης, φαίνεται πως θα τον ακολουθήσει ένας εξίσου ξηρός Μάιος αλλά αυτή την φορά και αρκετά ζεστός ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πολλές περιοχές, η θερμοκρασία θα ξεπερνάει τους 30 βαθμούς για πολλές ημέρες, τόσες ώστε ο μήνας να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα ζεστός. Στο επίκεντρο δε θα βρεθεί μόνο η νότια χώρα αλλά και πολλά τμήματα της βόρειας.

Λουόμενοι απολαμβάνουν τον πρώιμο καλοκαιρινό καιρό του Μαίου. Οι αρκετές ημέρες υψηλών θερμοκρασιών θα οδηγήσουν από νωρίς τον κόσμο στην αναζήτηση δροσιάς στις παραλίες.

Τα διαδοχικά κύματα υψηλών θερμοκρασιών, όπως είναι φυσικό, θα κρατούνε μακριά τις ατμοσφαιρικές διαταραχές, έτσι ο φετινός Μάης θα κυκησει με σημαντικά χαμηλότερα του μέσου όρου επεισόδια καταιγίδων, ιδιαίτερα στα βόρεια. Αυτό θα προσπαθήσει να αλλάξει κάπως προς το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, όπου η κυκλοφορία θα επιτρέψει κάποιες διαταραχές να προσεγγίσουν την χώρα μας, δίνοντας συνθήκες αστάθειας στα ηπειρωτικά.

Κλασικό απογευματινό μπουρίνι τους θερμούς μήνες του έτους. Τα φαινόμενα αυτά θα λείψουν σε γενικές γραμμές από τον Μάη, τουλάχιστον ως το τελευταίο δεκαήμερο του.

Από πλευράς ανέμων, φαίνεται πως οι βοριάδες, θα κυριαρχήσουν αρκετές μέρες στο Αιγαίο, διατηρώντας εκεί την θερμοκρασία σε φυσιολογικές τιμές για την εποχή. Πάντως το καλοκαίρι θα κάνει αισθητή την παρουσία του στις περισσότερες όπως είπαμε περιοχές στην συντριπτική διάρκεια του μήνα.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, περιμένουμε έναν αρκετά θερμό μήνα που θα παραπέμπει σε καλοκαίρι, συνθήκες οι οποίες θα βοηθήσουν στο άνοιγμα του τουρισμού καθώς θα σταθούν συμμαχες σε κάθε εξωτερική δραστηριότητα σε θάλασσα και βουνό!

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast