Πόσο και που θα βρέξει τον Νοέμβρη- που θα χτυπήσουν έντονα φαινόμενα

Ένας Νοέμβρης ο οποίος θα συνεχίσει την παράδοση των τελευταίων ετών, φαίνεται να είναι ο φετινός, τουλάχιστον από πλευράς βροχών. Οι βαρομετρικες διατάξεις, δε θα θυμίζουν σε τίποτα πως βρισκόμαστε στον Νοέμβρη, καθώς θα είναι χαρακτηριστική η απουσία των κλασικών οργανωμένων βαρομετρικων χαμηλών στην Μεσόγειο. Αντίθετα, θα έχουμε να κάνουμε με καθαρά αντικυκλωνικες συνθήκες, με το κλασικό πρωινό κρύο και τα » χλιαρά» μεσημέρια. Οι ελάχιστες διαταραχές που περιμένουμε να έρθουν, θα είναι κυρίως κακοκαιρίες βορείου ρεύματος, δίνοντας δηλαδή τα νερά τους στο Αιγαίο και τις γύρω περιοχές.

Παρά το ξηρό προφίλ του Νοέμβρη, εντούτοις, αποκομμένες διαταραχές που θα εγκλωβίζονται στο νότιο Αιγαίο, θα ανεβάσουν κατακόρυφα τον κίνδυνο ακραίων καιρικών φαινομένων σε Κρήτη και γενικά νότιο Αιγαίο και νότια Πελοπόννησο.

Η πιθανότητα για ακραία φαινόμενα, θα εντοπίζεται κυρίως στο νότιο Αιγαίο και γύρω από αυτό. Αντίθετα όσο βορειότερα βαδίζουμε, η πιθανότητα για έντονα φαινόμενα, μειώνεται εκθετικά.

Η ηλιοφάνεια θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην δυτική και βόρεια κυρίως χώρα, όλο τον μήνα.

Η απουσία βαρομετρικων συστημάτων από τα δυτικά, θα αποτυπωθεί χαρακτηριστικά στα αναμενόμενα ύψη βροχής στην χώρα μας, με τα ηπειρωτικά να παραμένουν σε καθεστώς μειωμένων βροχών,ενώ η κυριαρχία του βορείου ρεύματος, θα δώσει κάποια επεισόδια βροχων στο Αιγαίο.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast