Βροχές Τετάρτη απόγευμα-Πέμπτη πρωί

Το μέτωπο το οποίο θα διασχίσει την χώρα μας, φαίνεται να δίνει αρκετές βροχές και καταιγίδες, σε πολλές περιοχές. Επιγραμματικά λοιπον έχουμε:

Οι μπόρες/καταιγίδες, ξεκινάνε στην Θράκη το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι νωρίς το απόγευμα, από εκεί και πέρα, ισχυρός βοριάς χωρίς φαινόμενα.

Το σύστημα αυτό θα περπατήσει δυτικότερα και από το απόγευμα της Τετάρτης, θα επηρεάσει την ανατολική και κεντρική Μακεδονία με παρόμοια φαινόμενα. Στην κεντρική Μακεδονία, νωρίτερα, θα έχουμε βαρδάρη γύρω στα 4 μποφόρ, ο οποίος θα κόψει προς το μεσημέρι ( λίγο πριν ξεκινήσουν τα φαινόμενα).

Στις ίδιες ώρες, θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες και στην δυτική Μακεδονία, ενώ στην ΘΕΣΣΑΛΙΑ φαινεται πως οι καταιγίδες θα έχουν αξιόλογο χαρακτήρα τις απογευματινές ώρες. Οι βροχές θα συνεχιστούν εδώ μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Προς το βράδυ της Τετάρτης, οι βροχές/μπόρες/ καταιγίδες θα έχουν φτάσει μέχρι και την Στερεά, την Αττική αλλά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου, όπως και στα νησιά του Αιγαίου. Δεν αναμένονται φαινόμενα άξιας αναφοράς σε δυτική Ελλάδα και νησιά νοτίου Αιγαίου. ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ η Κρήτη, όπου εδώ λόγω ορογραφίας, θα δεχθεί κάποιες ώρες βροχών και καταιγίδων βορείου ρεύματος, τα ξημερώματα της Πέμπτης, αλλά και την Παρασκευή, με την μορφή αστάθειας στα ορεινότερα.

 

Στον παρακάτω χάρτη, αποτυπώνεται το εκτιμώμενο ύψος συνολικής βροχής σε λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο, που θα αφήσει αυτό το μέτωπο.

 

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast