Βαρομετρικό χαμηλό Μπάλος: Αυτές ειναι οι περιοχές που θα χτυπήσει

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ: Άστατος καιρός με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Μεγάλα ύψη βροχής κατά τόπους ιδιαίτερα την Πέμπτη. Οι καταιγίδες θα έχουν ισχυρό χαρακτήρα και πιθανόν να προκαλέσουν προβλήματα, από το ύψος περίπου της Κεφαλονιάς και νοτιότερα, κατά μήκος των ακτών της Πελοποννήσου. Εξασθένηση των έντονων φαινομένων από το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ βορειότερα ( Ηπειρος) τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα -βράδυ της Πέμπτης.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Νεφελώδης καιρός με βροχές ποτιστικού χαρακτήρα μέχρι περίπου και το βράδυ της Παρασκευής. Ο καιρός βελτιώνεται από το Σάββατο το πρωί και μετά.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Βροχερός ο καιρός μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, ενώ το κρύο θα είναι έντονο για την εποχή. Ο υδράργυρος την Πέμπτη, οπου θα είναι και η πιο κρύα μέρα, δεν θα ξεπεράσει τους 4-6 βαθμούς! Πυκνές οι χιονοπτώσεις, περίπου πάνω από τα 1800 μέτρα, ενώ κατά μήκος των συνόρων, ίσως χιονίσει πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Πιθανόν να δει νιφάδες και η Φλώρινα μέσα στην Πέμπτη. Βελτίωση του καιρού μέσα στο Σάββατο.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ -ANATOΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Bροχερός ο καιρός μέχρι και το μεσημέρι-απόγευμα του Σαββάτου. Πολύ νερό αναμένεται να πέσει κατά τόπους, με έμφαση την Χαλκιδική και την περιοχή του Στρυμωνικού κόλπου. Δεν αποκλείονται προβλήματα, ιδιαίτερα από φουσκωμένα ρέματα και κατολισθήσεις αλλά και συσσώρευση υδάτων, σε περιοχές με ανάλογο ιστορικό. Χιονοπτώσεις εξαιρετικά πυκνές στα βουνά  άνω των 1900 περίπου μέτρων.

ΘΡΑΚΗ: Βροχερός καιρός μέχρι το βράδυ του Σαββάτου-πρωί Κυριακής. Αξιόλογα ύψη βροχής θα σημειωθούν σε όλο το διαμέρισμα. Χιονοπτώσεις στις κορυφογραμμές της Ροδόπης.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: Συμπαγής καιρός νεφελώδης, με κατά τόπους δυνατές βροχές μέχρι το Σάββατο. Ισχυροί ανατολικοί άνεμοι, την Παρασκευή θα στραφούν σε νοτιάδες και το Σάββατο σε ΒΔκους για να εξασθενήσουν οριστικά από την Κυριακή και έπειτα.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ: Άστατος ο καιρός, με διαστήματα αυξημένης συννεφιάς, η οποία θα δίνει τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά νότιοι, το Σάββατο βόρειοι με εξασθένηση από Κυριακή, οπότε και ο καιρός θα υποχωρήσει.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΡΗΤΗ : Ηλιοφάνεια θα εναλάσσεται με διαστήματα αυξημένης συννεφιάς, η οποία θα δίνει περάσματα καταιγίδων, τοπικά ισχυρών αν και μικρής διάρκειας. Αξιόλογες βροχές με την μορφή δυνατών καταιγίδων φαίνεται πως θα δεχθεί και η Κρήτη, με έμφαση τα δυτικότερα και νοτιότερα τμήματα. Υποχώρηση του καιρού από το Σάββατο. Νοτιάδες αρχικά, στρεφώμενοι το Σάββατο σε δυτικούς, για να εξασθενήσουν την Κυριακή.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ: IΔΙΑΙΤΕΡΗ προσοχή πρέπει να δωθεί σε όλο το ανατολικό Αιγαίο, καθώς το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, αναμένεται πέρασμα πολύ ισχυρών καταιγίδων, που θα προκαλέσουν προβλήματα. Υποχώρηση από το Σάββατο σταδιακά και μετά.

ΣΤΕΡΕΑ: Περάσματα βροχών και καταιγίδων μέχρι το Σάββατο. ΠΡΟΣΟΧΗ σε ανατολική Στερεά και την ΑΤΤΙΚΗ, όπου εδώ το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή, αναμένεται να περάσουν ισχυρές και με διάρκεια καταιγίδες, ικανές να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα στις περιοχές με ανάλογο ιστορικό. Λάβετε μέτρα προστασίας, περιορίστε τις μετακινήσεις σας. Υποχώρηση του καιρού από Σάββατο πρωί.

ΕΥΒΟΙΑ: Toπικά δυνατές καταιγίδες, κυρίως την Παρασκευή στην περιοχή, δυστυχώς ικανές να προκαλέσουν προβλήματα στις πυρόπληκτες περιοχές. Υποχώρηση της κατάστασης από Σάββατο νωρίς.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  Το δυτικό και νότιο τμήμα του διαμερίσματος, φαίνεται πως θα χτυπηθεί από ακραίες καταιγίδες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ικανές να προκαλέσουν προβλήματα και ζημιές. Λάβετε μέτρα αυτοπροστασίας, περιορίστε τις μετακινήσεις σας.

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast