Τύπος χιονόστρωσης!

Φλεβάρης πλέον και μάλιστα στα μισά του, αυτό σημαίνει πως κατά την διάρκεια της ημέρας, δεν θα επιτυγχάνονται χιονοστρώσεις σημαντικού χαρακτήρα στα πεδινά και παράκτια αλλά και στην πόλη της Αθήνας. Και όπου αυτό γίνεται (καθαρά λόγω έντασης) η ποιότητα του χιονιού θα είναι κάκιστη, η κλασική ‘σούπα’ που περπατιέται άνετα ακόμη και με καλοκαιρινά ελαστικά, ή χωρίς αλυσίδες. Όσο πιο ορεινά αντίθετα προχωράμε και κυρίως μακριά απο τις ακτές, ο τύπος χιονόστρωσης θα παίρνει περισσότερο νορμαλ, ηπειρωτικό χαρακτήρα, δηλαδή θα έχει μέσα του και πάγο, οπότε θα θέλει προσοχή.

 

Το παραπάνω που γράφω, ισχύει για όλο το 24ωρο, στις περιοχές εκείνες κοντά στην θάλασσα (αλλά και πεδινά) που δέχονται απευθείας, τον υγρό ΒΑ άνεμο του Αιγαίου. Στον τύπο χιονόστρωσης, ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο έχει η ώρα της ημέρας και ο άνεμος. Οι χιονοπτώσεις που τείνουν να συνοδεύονται από ξηρούς ηπειρωτικούς ανέμους περιέχουν μέσα τους πολύ περισσότερους παγοκρυστάλλους, μιας και οι δεύτεροι, ρίχνουν θεαματικά το ΣΔ, επιτυγχάνοντας εξαιρετικής ποιότητας χιόνι και χιονόστρωση (το γνωστό αλεύρι) αλλά ταυτόχρονα και εξαιρετικά επικίνδυνο, στον σχηματισμό πάγου την νύχτα.

 

Αντίθετα, οι χιονοπτώσεις που συνοδεύονται από θαλασσινό αέρα, περιέχουν μέσα τους πολύ λιγότερους παγοκρυστάλλους και η χιονόστρωση ειναι βαριά, υγρή, λιώνει γρήγορα και κυρίως, δεν δημιουργεί σοβαρά προβλήματα πάγου.
 
Αυτό θα το δούμε χαρακτηριστικά το επόμενο 24ωρο, όπου στα ίδια υψόμετρα, πχ στην Μάνδρα Αττικής, ο ξηρός ΒΔ ηπειρωτικός άνεμος, θα επιτυγχάνει ολική χιονόστρωση ηπειρωτικού χαρακτήρα, ενώ ανατολικότερα, ο ΒΑ θερμός από το Αιγαίο, θα δίνει χιονόστρωση υγρή, με εμφανή αδυναμία να το πιάνει σε δρόμους, πεζοδρόμια.

 

Μπορεί να είναι εικόνα χιόνι, σώμα νερού και φύση

 

Xαλκίδα σήμερα. Χαρακτηριστικός τύπος υγρής χιονόστρωσης, με άφθονη υγρασία. Κατά κανόνα ακίνδυνο χιόνι, το οποίο παγώνει δύσκολα. Αυτός ο τύπος χιονιού, μπορεί όμως και στοιβάζεται στα δέντρα, και είναι η αιτία όπου πολλά κλαδιά σπάνε από το βάρος του χιονιού.

 

Μπορεί να είναι εικόνα χιόνι, δρόμος, δέντρο και κείμενο που λέει "SHOT ONM Al DUAL CAMERA"

 

Ημαθία. Τύπος ηπειρωτικής χιονόστρωσης, ή αλλιώς το χιόνι όπου πέφτει συνοδεία ηπειρωτικού ξηρού βοριά. Περιέχει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα σε παγοκρυστάλλους και παγώνει αμέσως. Προσέξτε το πως κάτω από τις ροδιές, υπάρχει ήδη πάγος, ενώ στην Χαλκίδα, φαίνεται έδαφος, και μάλιστα νερό.
Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast