Θερμαϊκός: Κινδυνεύει με οικολογική καταστροφή λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Οι εξαιρετικά υψηλές και παρατεταμένες θερμοκρασίες του τελευταίου 10ημέρου, ξεπέρασαν ρεκόρ πολλών δεκαετιών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η ρηχή και κλειστή θάλασσα του Θερμαϊκού κόλπου, να αναπτύξει θερμοκρασίες τέτοιες ώστε να κάνει το υδάτινο περιβάλλον της παράκτιας ζώνης μη βιώσιμο για δεκάδες οργανισμούς. Το νερό της θάλασσας, αγγίζει τις τελευταίες ημέρες επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας ακόμη και τους 30 βαθμούς(!) ενώ στην αυστηρά παράκτια ζώνη, η θερμοκρασία νερού, άγγιξε τους 32 βαθμούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες οστρακοειδή ( πεταλίδες, μύδια κτλ) να έχουν αποκολληθεί από τις γνωστές επιφάνειες που τα συναντάμε και να καταλήγουν νεκρά στον πάτο της θάλασσας, ή εύκολη τροφή στους θηρευτές τους. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πολύ έντονα στα ρηχά σημεία του Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η θερμοκρασία του νερού στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Παρατηρείστε το οτι η περιοχή του ΒΔ Αιγαίου, έχει ίδιες θερμοκρασίες με τις ακτές της…Αιγύπτου και της Συρίας(!).

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast