Θεαματική αλλαγή του καιρού- έρχονται καταιγίδες και ψύχρα

Σε φάση σταδιακής κατάρευσης βρίσκεται αυτές τις ώρες, η εξωπραγματικά έντονη θερμή αέρια μάζας η οποία έδωσε και τα ρεκόρ ζέστης στην χώρα μας, τις τελευταίες ημέρες. Καθώς η σκάφη υψηλών πιέσεων ( ridge )πάνω από την ανατολική Μεσόγειο καταρρέει, το ίδιο συμβαίνει και στα χαμηλότερα επίπεδα της τροπόσφαιρας.

Η κατάρευση αυτή, οφείλεται στο γεγονός του ότι μια αρκετά σοβαρή διαταραχή ανώτερης ατμόσφαιρας, μας πλησιάζει πολύ αργά από τα δυτικά και συγκεκριμένα την δυτική Μεσόγειο. Η διαταραχή αυτή ( δείτε εικόνα) θα εκτοπίσει οριστικά την καλοκαιρινή ζέστη και την σκόνη, ενώ θα δώσει και πολλές βροχές με την μορφή καταιγίδων στα ηπειρωτικά. Παράλληλα, θα ρίξει εντυπωσιακά τον υδράργυρο σε όλη την χώρα, από Τετάρτη απόγευμα και από τα ΒΔ ! Αξίζει να τονιστεί πως από τις μέγιστες των 37-38 βαθμών, θα πάμε στους 24-28 βαθμούς! Πηγή εικόνας: sat24 .com

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast