Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας- κορύφωση το ΣΚ

Άκρως καλοκαιρινή σε όλη την χώρα, θα είναι η προτελευταία εβδομάδα του Ιούλη! Μελτέμι στο Αιγαίο και πλήρης ηλιοφάνεια θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Στο παρόν όμως άρθρο θα εστιάσω στην πορεία του υδραργύρου, η οποία φαίνεται σταθερά ανοδική. Μια θερμή αέρια μάζα από την Αφρική – κάποτε θα συνέβαινε και αυτό Αύγουστο πλησιάζουμε- φαίνεται να μας προσεγγίζει και να μας επηρεάζει από την Πέμπτη και έπειτα. Δεν θα έχει όμως τα χαρακτηριστικά του κλασικού καλοκαιρινού καύσωνα, δηλαδή της γενικευμένης ζέστης. Η θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσει ακόμη και τους 37-39 βαθμούς προς το ΣΚ, αλλά στις κλασικές περιοχές που ξέρουμε. Στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, της Στερεάς και πρόσκαιρα και της Πελοποννήσου. Στα υπόλοιπα τμήματα, η θερμή αυτή εισβολή θα έχει ελάχιστη ανταπόκριση και πρακτικά δεν θα γίνει αντιληπτή, ιδιαίτερα στα τμήματα όπου επηρεάζονται από το μελτέμι. Σε καμία περίπτωση τέλος, δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για καύσωνα, καθώς τα 38αρια και τα 39ρια προς το ΣΚ θα είναι τοπικά και μεμονωμένα. Άλλοστε, δεν αποτελεί και είδηση το ότι τέλη Ιούλη η Λάρισα θα δει 39 βαθμούς, όπως αντίστοιχα δεν είναι είδηση το χιόνι στην Φλώρινα μέσα στον Γενάρη..

Οι παράκτιες περιοχές δεν αναμένεται να αντιληφθούν την άνοδο της θερμοκρασίας, καθώς οι θαλάσσιες αύρες και το μελτέμι θα κρατούν τον υδράργυρο στα τυπικά επίπεδα του Ιούλη.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast