» Στα δύο» χωρίζεται η Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες

Αλλάζει τελείως η κυκλοφορία και η διάταξη των βαρομετρικων συστημάτων πάνω από την Ευρωπαϊκή ήπειρο το επόμενο διάστημα. Διαδοχικές διαταραχές, θα επηρεάζουν την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, δίνοντας εκεί πολλές βροχές, ισχυρές καταιγίδες αλλά και θερμοκρασίες αρκετά χαμηλότερες του μέσου όρου. Ιδιαίτερα φαίνεται να επηρεάζεται η βόρεια Ευρώπη, όπου οι επόμενες εβδομάδες θα θυμίζουν φθινόπωρο!

Προχωρημένο φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός το επόμενο διάστημα στις πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού βορρά!

Αντίθετα, η νότια Ευρώπη και η Μεσόγειος, αναμένεται να βρεθούν στον θερμό τομέα αυτής της κατάστασης. Η ανάπτυξη ενός ήπιου αντικυκλωνικού πεδίου, θα επιτρέψει στις θερμές αέριες μάζες από την Αφρική να κατακλύσουν όλο τον ευρωπαϊκό Νότο, με κύρια χαρακτηριστικά τις υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία. Παρότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η ένταση τους, εντούτοις υπάρχουν ανοικτά τα ενδεχόμενα η θερμή αυτή αέρια μάζα να εξελιχθεί ακόμη και σε κύμα καύσωνα στην Μεσόγειο και τις χώρες που βρέχονται από αυτήν. Χρονικά αυτό τοποθετείται στις τελευταίες ημέρες Ιούλη έως και το πρώτο πενθήμερο του Αυγούστου.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast