Μήδεια: Η εξέλιξη των επομένων ωρών

Σταδιακή ύφεση των χιονοπτώσεων από το μεσημέρι περίπου και μετά, πρώτα στα δυτικά ( Ήπειρο) και μέχρι και νωρίς το απόγευμα σε όλη την Μακεδονία την Θράκη και την ηπειρωτική Θεσσαλία. Το κύριο πρόβλημα εφεξής, θα είναι ο πολύ ισχυρός παγετός, ο οποίος θα συνοδεύει τα ηπειρωτικά μέχρι και το πρωινό της Πέμπτης, οπότε και μετά η θερμοκρασία μπαίνει σε τροχιά ανόδου. Σε αυτό θα βοηθήσει και η ηλιοφάνεια, η οποία έρχεται για να μείνει για πολλές πολλές ημέρες, από Δευτέρα και μετά.

Η καιρική δραστηριότητα αντίθετα, ήδη από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι περίπου και το πρωί της Τετάρτης, θα εντοπίζεται από το ύψος του ανατολικού Πηλίου, την Εύβοια, την Αττική, τις Σποράδες τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου και την Κρήτη. Σε αυτές τις περιοχές, ο καιρός θα αλλάξει, με το κρύο να γίνεται τσουχτερό και τις χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν ακόμη και σε παράκτια τμήματα της Εύβοιας και της Αττικής! Στην Αθήνα, θα ξεκινήσει να χιονίζει τις αμέσως επόμενες ώρες στα προάστια, ενώ την Δευτέρα οι χιονοπτώσεις θα έχουν κατέβει και μέσα στην πόλη των Αθηνών. Το βράδυ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ προς ΤΡΙΤΗ, φαίνονται οι καλές συγκυρίες για να ντυθεί η Αθήνα στα λευκά, ακόμη και στο κέντρο της, ενώ με τα έως τώρα δεδομένα, ένα δεύτερο κύμα χιονιού θα απασχολήσει την Αθήνα την Τρίτη προς την Τετάρτη, δίνοντας νέα χιονόστρωση – την ημέρα δυστυχώς οι κάπως ποιο υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο δεν θα το επιτρέπουν παρότι θα χιονίζει- ακόμη και στο κέντρο. Ο καιρός εδώ βελτιώνεται από την Τετάρτη το πρωί και μετά.

Τα συνολικά δεδομένα ως έχουν, θέλουν μεγάλα ύψη χιονιού σε ολη την ανατολική Στερεά, ειδικά στο εσωτερικό της, σε όλα τα προάστια της Αττικής και όλη την Εύβοια.

Στην Κρήτη η κακοκαιρία ξεκινάει και εδώ από την Δευτέρα, ενώ θα χιονίζει πυκνά στο νησί πανω περίπου από τα 450 μέτρα. Χιονοχάλαζο θα παρατηρηθεί πάντως ακόμη και σε παράκτιες περιοχές.

 

Τα νέα είναι ευχάριστα για την εξέλιξη προς το Σαββατοκύριακο και μετά, καθώς φαίνεται πως τα κρύα υποχωρούν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλη την χώρα.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast