Μήδεια: Δείτε που θα χιονίσει

Αλλάζει ο καιρός το επόμενο 48ωρο σε όλη την χώρα, με τα χιόνια να κατεβαίνουν ακόμη και σε πεδινά τμήματα. Πάμε να δούμε μέσω των χαρτών μας, την εξέλιξη του καιρού, το ΣΑΒΒΑΤΟ και την ΚΥΡΙΑΚΗ.ΣΑΒΒΑΤΟ: Ισχυρές βροχές στα δυτικά και τα νότια, καταιγίδες στο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις στο εσωτερικό της Ηπείρου, από τα 500m και ψηλότερα, σε όλη την δυτικη και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία και την ημιορεινή Στερεά. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά τόπους. Μέσα στην ημέρα, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν γρήγορα και στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, ενώ θα βρέξει στα νησιά του Αιγαίου.Ειδικότερα οσον αφορά τις χιονοπτώσεις: Αξιόλογα ύψη χιονόστρωσης θα παρατηρηθούν το ΣΑΒΒΑΤΟ στην ημιορεινή ΗΠΕΙΡΟ, την ΔΥΤΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, την ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ. Στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, θα βρέχει στα πόδια, με τις χιονοπτώσεις να εστιάζονται στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα.Πυκνές οι χιονοπτώσεις και στην ημιορεινή Στερεά και την ορεινή Πελοπόννησο. Ισχυροί βοριάδες στα πελάγη, νοτιάς στο νότιο Αιγαίο.Οι χιονοπτώσεις, αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα σε πολλές περιοχές.χιονόπτωση και στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μέσα στο ΣΑΒΒΑΤΟ, ενώ αυτές θα ενταθούν το βράδυ, με ολική χιονόστρωση και μέσα στην πόλη.Στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ των χιονοπτώσεων μπαινει και η ΘΡΑΚΗ αυτή την φορά, καθώς το θερμό μέτωπο φαίνεται να φτάνει και να φέρνει ικανοποιητικά ποσά υγρασίας, καταφέρνοντας να δώσει χιονοπτώσεις σε ολα τα πεδινά και παράκτια, από το απόγευμα και μετα. Στα λευκά θα ντυθούν όλες οι πόλεις, ακόμη και η Αλεξανδρούπολη!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ: O καιρός βελτιώνεται στην δυτική Ελλάδα και γενικά τα δυτικά της Πίνδου, όπου θα κυριαρχούν πολύ ισχυροί, παγωμένοι ΒΑ άνεμοι και παροδικές νεφώσεις. Ορογραφικές χιονομπόρες, δεν αποκλείω στην ΗΠΕΙΡΟ και τα ΕΠΤΑΝΗΣΑ. Η κακοκαιρία αντίθετα θα εντοπίζεται στα ανατολικά της Πίνδου, όπου εδώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΑΞΙΟΛΟΓΑ ύψη χιονιού σε όλα τα παραπάνω διαμερίσματα, καθώς και στα πεδινά της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις και στην πεδινή ΘΡΑΚΗ μέχρι και την νύχτα προς την Δευτέρα, με χιονοστρώσεις αξιόλογες στον Έβρο.

σΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η κακοκαιρία υποχωρεί από τα ηπειρωτικά, την νύχτα της Κυριακής και έπειτα, και θα εντοπίζεται πλέον στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά από την νέα εβδομάδα. Ο παγετός, θα αποτελεί το κύριο πρόβλημα, την νέα εβδομάδα, ειδικά στα χιονοσκεπή εδάφη.ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ:Στα ΛΕΥΚΑ θα ντυθούν: ΗΜΙΟΡΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ( με εξαίρεση τα παράκτια της νότιας Χαλκιδικής) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ. ΗΜΙΟΡΕΙΝΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΗ ΧΙΟΝΙΟΥ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΗΠΕΙΡΟ ΔΥΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΛΗΓΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ-ΒΡΑΔΥ.ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΘΑ ΝΤΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΥΨΗ ΧΙΟΝΙΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΞΑΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΝΕΜΙΑΣ.ΑΝΕΜΟΙ: Ισχυροί βοριάδες, οι οποίοι ιδιαίτερα την Κυριακή και την Δευτέρα, θα φτάσουν και τα 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο.Η Β φάση ξεκινάει ΚΥΡΙΑΚΗ βράδυ και αφορά τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast