Μακροπρόθεσμη Ιανουαρίου

Γενάρης, ο μήνας ο οποίος μας βάζει, τουλάχιστον ημερολογιακά στην καρδιά του Χειμώνα. Ας δούμε όμως, τι μας επιφυλάσσει φέτος! Μια αξιοσημείωτη στρατόσφαιρικη θέρμανση και η διάσπαση του πολικού στροβίλου η οποία θα έρθει ως αποτέλεσμα αυτής, θα καθορίσει τελικά και τον καιρό του Γενάρη. Το σύνολο των προγνωστικών δεδομένων, θέλουν τμήμα αυτού του στροβίλου να επισκέπτεται την Ευρώπη και μάλιστα να δίνει δυνατά καιρικά… γεγονότα σε όλη την ήπειρο. Σφοδρές χιονοπτώσεις οι οποίες θα προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, καθώς και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, θα κυριαρχούν στα τμήματα αυτά.

Το Βερολίνο ντυμένο στα λευκά. Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις θα έρθουν αντιμέτωπες με πυκνές χιονοπτώσεις και δριμύ κύμα ψύχους τις επόμενες εβδομάδες.

Νοτιότερα, στην Μεσόγειο, ο πολικός αυτός στρόβιλος, θα συνδυάζεται με τα θερμότερα νερά του περιβάλλοντος της, και θα δίνει ισχυρές κυκλογενεσεις, οι οποίες θα φέρουν δυνατές κακοκαιρίες, με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους κυρίως νοτίων διευθύνσεων, αλλά και των πολύ πυκνών χιονοπτώσεων σε όλα τα ορεινά. Πάντως προς το δεύτερο και τρίτο κυρίως δεκαήμερο του μήνα, το ψύχος της κεντρικής Ευρώπης, θα πρέπει να κατέλθει και στην Μεσόγειο, με έμφαση την ανατολική.

Νεροποντή στη Θεσσαλονίκη. Η Ελλάδα θα βρεθεί στην τροχιά σημαντικών βαρομετρικων χαμηλών, τα οποία θα δώσουν σημαντικές κακοκαιριες σε πολλές περιοχές.

Ελλάδα: Ένας εξαιρετικά πλούσιος υετικα μήνας ξεκινάει, με τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, να δέχονται πάνω από τον μέσο όρο βροχές. Ιδιαίτερα ισχύει αυτό για την δυτική Ελλάδα, όπου η ευρύτερη περιοχή θα σαρώνεται από διαδοχικές βροχοκαιρίες, ικανές να προκαλέσουν μικροπροβλήματα. Παράλληλα, η ύπαρξη του ψύχους βορειότερα, θα επιτρέψει τις βροχές να πέφτουν με την μορφή πυκνών χιονοπτώσεων στα βουνά μας. Το κρύο της Ευρώπης, θα πρέπει να μας απασχολήσει προς τα μέσα του μήνα και μετά, και θα είναι ικανό να κατεβάσει τις χιονοπτώσεις ακόμη χαμηλότερα.. Σε αντίθεση με τον Δεκέμβρη, ο Γενάρης φαίνεται να δίνει καλές προϋποθέσεις για να ντυθούν στα λευκά πολλές περιοχές! Το σίγουρο είναι πως το καιρικό ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο!

Κομμάτι του πολικού στροβίλου, θα απασχολήσει την Ευρώπη τον Γενάρη, δίνοντας συνθήκες βαρυχειμωνιας σε πολλές περιοχές, αλλά και μεγάλες κακοκαιριες στην Μεσόγειο.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast