Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση Ιανουαρίου

Ένας μάλλον ιδιότροπος, όσον αφορά την κατανομή των βαρομετρικων συστημάτων πάνω από την Ευρώπη, αναμένεται να είναι ο φετινός Γενάρης. Κύρια χαρακτηριστικά του: Η συνεχής παρουσία πολύ οργανωμένων Ατλαντικων υφέσεων, αποτέλεσμα του πολύ ισχυρού ισλανδικού χαμηλού στον βόρειο Ατλαντικό. Αυτό το χαμηλό, δεν θα επιτρέψει την εδραίωση του αζορικου, σε μεγάλα γεωγραφικά πλάτη. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα, οι καταβάσεις κρύου, να είναι πολύ σύντομες, και κατά κανόνα » ρηχές», πρίν εκ νέου, τα ισχυρά Ατλαντικά χαμηλά, εκτοπιζουν το κρύο στην Ρωσία. Σε αυτό θα βοηθάει και η σχεδόν συνεχής παρουσία υψηλών πιέσεων πάνω από την Ευρώπη. Αυτές οι υψηλές πιέσεις, θα είναι και η αιτία, που η ηλιοφάνεια και η απουσία βροχών/χιονιού θα χαρακτηρίσει το σύνολο του μήνα στην Ευρώπη.

ΕΛΛΑΔΑ: Και ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη θα βιώνει συνθήκες μάλλον Άνοιξης, η ανατολική Ευρώπη και η χώρα μας, θα βρίσκονται σε συχνές φάσεις, στα ανατολικά κράσπεδα των υψηλών πιέσεων. Αυτό, θα προκαλέσει μια σχεδόν σταθερή ροή βοριάδων στο Αιγαίο, βοριάδες οι οποίοι θα μεταφέρουν και ψυχρότερες αέριες μάζες δια μέσου της Μαύρης Θάλασσας. Σημαντικό το ενδεχόμενο, να υπάρξει έστω μια σημαντικής κλίμακας ψυχρή εισβολή ( Τ στα 850 κάτω από τους -8c ) προς τα μέσα του μήνα. Αντίστοιχα αυτό, θα διαμορφώσει και την κατανομή υετού πάνω από την χώρα μας.

Έτσι, τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, θα έχουν κοντά η και πάνω από τον μέσο όρο υετό, με τα ορεινά να δέχονται κάποιες νέες χιονοπτώσεις στα τμήματα αυτά. Αντίθετα στα δυτικά και τα ηπειρωτικά, οι ηλιόλουστες συνθήκες θα κυριαρχήσουν, με χαρακτηριστική την απουσία φαινομένων. Αξίζει τέλος να τονισθεί, πως ενδεχομένως, να μην υπάρξει σχεδόν καθόλου κυκλογενεση στο Ιόνιο τις επόμενες εβδομάδες! Συνοψίζοντας:. Υετός: Κάτω από τα κανονικά στα δυτικά και βόρεια. Κανονικά για τα ανατολικά ηπειρωτικά και νότια. Θερμοκρασία: Κοντά στα κανονικά η και πάνω από αυτά στα δυτικά και βόρεια. Ελαφρώς κάτω στα ανατολικά ηπειρωτικά και νότια. Ατμοσφαιρική Πίεση: επάνω έως πολύ επάνω από τα κανονικά από τον μέσο όρο. Άνεμοι: κυριαρχία βοριάδων.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast