Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση Ιανουαρίου

Κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, έχουμε μπει στον ποιο ‘ζωηρό’ Γενάρη, από το 2019, καθώς το σύνολο των ενδείξεων, θέλουν τον Χειμώνα, να επισκέπτεται σε διαδοχικές φάσεις, την Ευρώπη. Κυρίαρχη βαρομετρική διάταξη στο σύνολο του μήνα, μέχρι και την αρχή του τρίτου δεκαημέρου, θα είναι ένα πεδίο υψηλών πιέσεων, στην δυτική Ευρώπη-βόρειο Ατλαντικό έως και Ισλανδία, το οποίο θα μετακινείται στο νοητό αυτό τρίγωνο.

Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες διατάξεις, θα ξεκινήσει και θα επιμείνει, μια σταθερή ροή ψύχους, από την Ρωσία, προς την Ευρώπη. Το ψύχος αυτό, αναλόγως τις συνθήκες που θα συναντάει, θα δίνει πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Θεωρώ πως μέχρι το τέλος του μήνα, θα πρέπει να έχει χιονίσει αξιόλογα σχεδόν στο σύνολο της ηπείρου μας, κάτι που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια. Αξίζει να σημειώσω, πως στο δυτικό κομμάτι της Ρωσίας και την Σκανδιναβία, θα παρατηρηθούν ακραίες συγκεντρώσεις ψύχους, με τις τιμές στα 850hpa να πέφτουν ακόμη και κάτω από τους -24, ενώ τμήμα αυτού ( κυρίως προς τα τέλη του μήνα) θα κινηθεί νοτιότερα…

Δείτε φωτογραφίες: Πάγωσε ο Δούναβης στη Βιέννη!

εικ: Ο παγωμένος Δούναβης στην Βιέννη, με το πάχος πάγου τέτοιο ωστε να κρατάει το βάρος δυο ατόμων! Σχεδόν το σύνολο της Ευρώπης, θα δεχθεί περιόδους ισχυρού ψύχους με τον υδράργυρο να πέφτει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

 

Στο στόχαστρο ζωηρού καιρικού ενδιαφέροντος, θα βρεθεί και η χώρα μας. Η στασιμότητα των αερίων μαζών του Δεκέμβρη, θα δώσει την θέση της σε έναν εξαιρετικά πλουραλιστικό καιρό με την κυκλοφορία να δίνει βαρομετρικά συστήματα διαφορετικής υφής, από νοτιάδες μέχρι και παγωμένους, χιονοβόλους βοριάδες. Θεωρώ πως ο Γενάρης, θα δώσει τουλάχιστον ένα περιστατικό σοβαρής ψυχρής εισβολής ( η -10 στα 850 να φτάσει μέχρι και την Αττική ) στην χώρα μας, ενώ υπάρχουν εξίσου σημαντικές πιθανότητες, να δούμε θερμοκρασίες ‘Αριάδνης’ σε κάποιες ηπειρωτικές περιοχές, ειδικά αν έχουμε και χιονοσκεπές έδαφος. Το σενάριο να δούμε ντυμένα στα λευκά ακόμη και παράκτιες πόλεις, είναι κάτι παραπάνω από εφικτό δεδομένων των παραπάνω συνθηκών.

Χιόνια και στο κέντρο του Βόλου - kontranews.gr - Τελευταίες εξελίξεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

(εικ : Ο Βόλος κάτω από ένα παχύ πέπλο χιονιού, τον Γενάρη του 2016. Παρόμοιες εικόνες, πιθανόν να επαναληφθούν μετά από χρόνια, σε πολλές πεδινές περιοχές, ακόμη και παράκτιες πόλεις μέσα στον Γενάρη).

 

Για όλες τις αναλυτικές καιρικές εξελίξεις της χώρας μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό ή το Τάμπλετ σας, την Πρώτη Ελληνική Εφαρμογή Καιρού με πλούσια ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ και ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για ότι χρειαστείτε. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙΡΟΥ /APPLICATION  «Meteology Livecams» .Για συσκευές IOS ΚΑΙ ANDROID 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast